PNL racolează în masă de la ALDE. Se naște un "proiect politic important"

292
PNL racolează în masă de la ALDE. Se naște un
Președintele interimar al PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, a anunțat sâmbătă că aproximativ 600 de membri ai ALDE din județ, inclusiv deputatul Toma Petcu, s-au alăturat liberalilor, apreciind că este vorba despre "nașterea unui proiect politic important", potrivit Agerpres. "Astăzi, în județul Giurgiu are loc nașterea unui proiect politic important, un proiect politic care, cu siguranță, va duce la schimbarea decidenților politici de la nivelul județului Giurgiu, și anume câștigarea de către PNL a Consiliului Județean și a Primăriei municipiului Giurgiu. Astăzi (...) am construit împreună cu colegii mei din PNL și cu domnul Toma Petcu un proiect politic puternic pentru județul Giurgiu, un proiect politic și un PNL puternic care este în măsură să se bată cu PSD pentru câștigarea alegerilor în acest județ. (...) Este un proiect în care eu cred și care crește PNL și din punct de vedere valoric și din punct de vedere numeric. Doar astăzi, organizația veche a ALDE Giurgiu a adus aproximativ 600 de adeziuni în PNL Giurgiu, urmând să fie strânse și alte adeziuni din județ", a declarat Motreanu.

În opinia sa, PNL Giurgiu arată, prin acest proiect politic, că are deja o altă capacitate instituțională, pentru că are doi parlamentari, Toma Petcu și Alexandru Andrei, precum și doi secretari de stat pe două domenii importante, Gheorghe Ștefan la Ministerul Agriculturii și Dumitru Beianu la Ministerul Mediului. "Sunt bucuros că am putut construi acest proiect, pentru că ALDE în județul Giurgiu, prin dinamismului domnului Toma Petcu, a fost o organizație puternică și care obținea voturi de pe partea dreaptă și acest lucru ne-ar fi creat, în perspectiva alegerilor locale și parlamentare, prejudicii mari, pentru că era o fărâmițare pe partea dreaptă. Acum avem un PNL puternic, care oricând se poate bate de la egal la egal cu marele PSD Giurgiu", a completat Dan Motreanu.

Toma Petcu a devenit prim-vicepreședinte al organizației județene PNL Giurgiu, alături de Alexandru Andrei, iar fostul președinte al organizației municipale ALDE Giurgiu va deveni prim-vicepreședinte al organizației municipale PNL. De asemenea, în structura Biroului Județean al PNL Giurgiu vor fi cooptați 15 membri proveniți din ALDE.

În final, liderii liberali giurgiuveni au anunțat că în cadrul organizației sunt mai mulți membri care își doresc să intre în competiția electorală pentru funcția de primar al municipiului Giurgiu, candidatul urmând să fie stabilit în următoarele săptămâni, în urma unei competiții interne.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5995 secunde