PNL Constanța și istoria unui eșec anunțat

2105
7
PNL Constanța și istoria unui eșec anunțat - pnlconstanta-1482161111.jpg

Articole de la același autor

A arunca întreaga responsabilitate a rezultatului PNL Constanța din alegerile parlamentare în cârca organizației de la malul mării nu este tocmai corect. Liberalii din întreaga țară au alunecat pe un uriaș tobogan, împinși de la spate de o echipă centrală de campanie nepricepută și neinspirată. Cuplul fatal din fruntea PNL, Alinuța și Ilie, s-a dovedit a fi o glumă proastă ce a zguduit din temelii credibilitatea și seriozitatea partidului nu doar în ochii electoratului, ci chiar ai propriilor membri. Bineînțeles, erorile s-au ținut lanț în strategia electorală, plecând chiar de la lipsa unui lider care să mobilizeze electoratul de dreapta. Au mizat totul pe cartea Cioloș, fără să fi făcut măcar o scurtă predocumentare sociologică, în timp ce tehnocratul și-a drămuit cu zgârcenie fiecare cuvințel cu nuanță pro-liberală. Bâlbele și amatorismul de la București au rostogolit partidul în criza de identitate și credibilitate în care se zbate astăzi. Urmează apoi o lipsă de inspirație demnă de premiile Zmeura de Aur a strategilor electorali, care nu au reușit să aducă nici măcar o temă importantă sau cu acroș în spațiul public. În timp ce Dragnea scotea taxe, tăia impozite, creștea salarii și dubla pensii, liberalii făceau acrobații lingvistice pe marginea unor termeni precum debirocratizare sau transparență decizională. Integritatea propriilor candidați a pierit din fașă sub colții ascuțiți și fălcile flămânde ale populismului și demagogiei. Alinuța privea în gol cum pesediști cu n-șpe dosare penale la activ se desfătau în piața publică, sub ovațiile alegătorilor, devorându-și contracandidații liberali. Putea PNL să-l pună și pe Papa pe liste, că tot îi suna apa în cap după alegerile din decembrie. Un partid care fost golit de credibiliate, de substanță și de viziune, încăput pe mâna unei domnișorici drăguțe aflate în grațiile președintelui. Dovadă că prestațiile electorale ale partidului în județe nu au depins de organizațiile locale stau și rezultatele de la alegerile locale. În vară, cel puțin la Constanța, PNL s-a bătut de la egal la egal cu PSD, reușind cel mai bun scor din istoria partidului la malul mării. Aceiași oameni care s-au luptat atunci au fost în campanie și acum, dar performanțele au fost înjumătățite. În localități unde PNL câștigase cu 90% acum abia s-a trecut de 30 de procente. Dubios, nu?

Cum era și normal, însă, în partid se organizează primele forme de puci, lideri sau simpli membri care cer demisii și demiteri. Ovidiu Cupșa este unul dintre liderii legitimi ai partidului, care a crescut odată cu PNL Constanța. Rezultatele de la parlamentare i-au dat prilejul de a supune judecății publice legitimitatea mandatului lui Gheorghe Dragomir, de președinte al PNL Constanța. Nu spun nici că are dreptate, nici că nu. Este un demers care, ca în orice democrație, trebuie să-și găsească ecou și formă într-o majoriate în interiorul partidului și nu în campanii gratuite de imagine sau polițe plătite pe la colțuri.

v v v

Într-un alt comunicat de presă, vicepreședintele demisionar al PNL Constanța, Ovidiu Cupșa, reia atacurile la adresa președintelui Gheorghe Dragomir și a echipei sale, cărora le cere să renunțe la conducerea partidului.

Cupșa reclamă faptul că "mult trâmbițații oameni noi, (în fapt nu tocmai noi!), au fost plantați în conducerea partidului și pe listele electorale în mod discreționar". "De fiecare dată președintele Gheorghe Dragomir a avut aceeași atitudine neprincipială, de excludere din mecanismul decizional a tuturor celor care au atras atenția asupra iminenței unui dezastru și de satisfacție că liderii liberali autentici nu-i mai amenință poziția. Într-o perioadă în care era necesară mobilizarea întregului partid, pe criterii numai de domnia sa știute a avut loc numirea unui șef de campanie fără o minimă experiență politică, a unor candidați racolați dinafara partidului sau dintre apropiații domniei sale, la înțelegere cu Alina Gorghiu. Același mecanism a fost aplicat și la nivelul altor filiale ale PNL din țară, cu complicitatea unor președinți care au girat politica de epurare a vechilor liberali din PNL", se arată în comunicatul de presă semnat de Ovidiu Cupșa.

Comentează știrea

Gogu
20 decembrie 2016
Fals

Greșeală de logica Dle Analist ! Rezultatele proaste de la parlamentare se datorează conducerii centrale ,iar rezultatele bune(aparent) de la locale se datoreaza conducerii locale. FALS !!! Conducerile locale sau naționale au fost aceleasi !!!

MIHAI
20 decembrie 2016
EȘEC = EXCLUDERE

Cine sa raspunda de rezultatele PNL Constanta daca nu conducerea acestei organizatii ? Faptul ca a luat cateva procente in plus față de alte organizatii din țară , nu inseamna nimic . Nu peste mult timp si PSD va avea aceeasi soarta . Acest fenomen legat de singura doctrina existenta in Romania - scoalate tu ca sa ma asez eu - va continua pana cand partidele si electoratul vor intelege ca politica inseamna a avea o doctrina , o ideologie , un program si obligatia de a reprezenta o anumita categorie sociala . La noi , doctrinele si ideologiile sunt simple etchete .Singurul scop al partidelor este de a obtine cat mai multe voturi si acestea se obtin de regula folosind demagogia si coruptia .Nici obtinerea unei majoritati nu mai conteaza . Prin tot felul de aliante si procedee incestuoase , se poate ajunge usor la guvernare . Ce fel de democratie avem , cand Constanta se treyeste ca are un parlamentar al UDMR cand in zonele maghiarimii nu exista nici un parlamentar roman . Toate campaniile electorale sfarsesc prin negocieri , de multe ori chiar cu adversarul politic care a castigat alegerile .Este de domeniul absurdului sa vezi ca soarta partidului care a castigat alegerile depinde de alianta cu un UDMR sau alta formatiune aparuta peste noapte . Toti vorbesc de democratie , liberalism , in realitate acestea fiind doar vorbe goale . A avut dreptate cine a afirmat ca la noi , partidele sunt adevarate sorcove doctrinaire , melanjuri gretoase de fragmente de principii si bale nediatice , de idei luate de-a gata si reprezentații gretoase in fața electoratului . Circarii i-au inlocuit de mult pe politicieni . Pana la a se ajunge la o situatie cat de cat normala se impune o singura masura : excluderea tuturor celor care au condus organizatiile liberale pana acum . Altfel , dupa ce alegatorii vor uita infrangerea , vor fi alesi din nou .

DODO
20 decembrie 2016
partid feudal

cei de la centru -marii feudali -au cerut ascultare neconditionata vasalilor din teritoriu si si-au impus oamenii fara drept de obiectie Sefii locali au stat cu capul plecat conform zicalei ,si-au trimis constiinciosi tributul ca sa-si arate loialitatea si asta a dus la dezastrul lor Practicile lor invechite le-a fost fatale Democratie in partid ? ce-i aia ? nu vi s-a parut ciudat ca dupa infringerea lui Ponta PNL s-a dat la fund ? opozitie-ioc ! si asta pentru ca Alinuta si buldogul au fost santajabili

Dragomir
20 decembrie 2016
du-te tata

du-te dupa cupsa

corina
20 decembrie 2016
pnlist

Dragomir si staful de campanie au pierdut toate alegerile.Sa demisioneze.Măcar l-a facut deputat pa nasul lui si secretar general pe fînul lui.HALAL PARTID

Gogu
22 decembrie 2016
Opinie

Ai dreptate ! Esti "liber"si "al" cui vrei tu ! La locale a avut pnl strategie ,mesaje ? Fals ! De ce in Ardeal trei județe au bătut psd ? Nu a fost tot vot politic ? Amatori ca tine care dau vina pe votant vor îngropa PNL !

andrei
9 ianuarie 2017
cupsa este doar un biet traseist

cupsa este un ordinar traseist, a fost la PNL, PD, PSD si inapoi la PNL. daca era un om cu principii pleca din fruntea CERONAV odata cu guvernarea USL. mimeaza competenta, insa nu pe criterii de competenta a fost numit. rusine jegului de cupsa

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.456 secunde