PNL Constanța, pe un butoi cu pulbere. Cupșa și Manea au demisionat și cer capul lui Dragomir

1921
10

Articole de la același autor

Rezultatele dezastruoase înregistrate de PNL Constanța la alegerile parlamentare au readus în prim-plan disputele din interiorul filialei. Dacă în luna septembrie, înainte de începerea campaniei electorale, au demi-sionat doi membri marcanți ai liberalilor, Dan Antonoaea Zepa și Gabriel Monea, care au invocat că nu se mai regăsesc în partid, iată că zilele trecute, alți liberali importanți de la malul mării au anunțat că demisionează. Este vorba despre Ovidiu Cupșa, Victor Manea și Sorin Ciutureanu, care erau vicepreședinți, și Dan Pisică, membru în BPJ. 


Totuși, după cum se poate observa, de această dată nu este vorba despre o demisie din partid, ci doar din funcțiile pe care respectivii le ocupau în Biroul Permanent Județean al PNL Constanța. 


"Mi-am depus demisia de onoare din funcția de vicepreședinte al PNL Constanța. Alături de mine și-au depus demisiile și vicepreședinții Victor Manea și Sorin Ciutureanu, precum și Dan Pisică - membru BPJ. Am cerut depunerea mandatului întregii conduceri a filialei județene a PNL Constanța pentru rezultatul foarte slab la alegerile parlamentare. Am propus asigurarea unui interimat de către primarii cu scorurile cele mai bune și organizarea de alegeri democratice în partid. Am considerat că această măsură ar trebui luată de toate conducerile județene care au luat sub scorul de 30% asumat de partid înainte de alegeri. Am aflat de la unii colegi - panicați că li se cere demisia - că a fost un «rezultat bun», că e nevoie tot de cei care au pierdut alegerile «să facă reformă» și că doar doamna Gorghiu și domnul Cioloș sunt vinovați de dezastru", a transmis Ovidiu Cupșa. 


De asemenea, el a adăugat că nu se dezice de liberalism și, cu siguranță, într-un fel sau altul va mai avea ceva de spus în politica liberală. În plus, el a explicat că cel mai mult l-a mâhnit lejeritatea cu care unii colegi se declară indispensabili deoarece niciunul dintre cei care au condus campania electorală nu și-a depus demisia și deja s-au împărțit candidaturile pentru 2020. 


"Din marinărie am învățat că o corabie cu echipaj bun trece orice furtună, dar atunci când echipajul nu mai crede în deciziile comandantului, se instaurează degringolada și ajung să se salveze fiecare pe cont propriu, uneori chiar cu toții pe fundul mării. Mă întreabă unii de ce nu am ieșit public până azi. Mi-am afirmat punctul de vedere în toate forurile statutare ale partidului timp de doi ani. Toți colegii liberali știu asta. Dar am considerat că nu face bine partidului în precampanii și campanii să transmit un mesaj de neîncredere. În tot acest timp deciziile s-au luat în spatele ușilor închise, iar eu am rămas un disciplinat soldat al partidului, deși susținerea politică am pierdut-o acum doi ani și ceva, când PNL a ieșit de la guvernare. Îmi reproșează junta care conduce partidul că fac asta doar pentru că am ieșit de la guvernare. Am mai ieșit și nu am făcut-o! Nici în decembrie 2008, atunci am fost demis de la ACN, deoarece am refuzat să trec la PDL, și nici în februarie 2014. Cel mai simplu mi-ar fi fost atunci, dacă aveam spirit de conservare, să mă retrag din PNL și să plec la un partid de guvernare, oferte chiar am avut, de la oameni pe care îi stimez, dar am rămas, am făcut campanie de dragul partidului și a vechilor mei colegi și din loialitate pentru valorile liberale. Până în ultima clipă am sperat undeva în sinea mea că dezastrul nu e atât de mare! Iaca e! Deci trebuie asumat. Liberalismul trebuie salvat, dar nici într-un caz nu se poate face asta cu acești oameni care conduc astăzi PNL. Am încredere în judecata vechilor mei colegi din 1990, dintre care cei mai mulți și-au dat rând pe rând demisia din conducere sau chiar din partid în ultimele luni. Cu ei am să mă sfătuiesc și voi decide cum acționez mai departe", a mai spus Ovidiu Cupșa.


Reamintim că, încă de zilele trecute, liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a anunțat că nu renunță la funcție.


"Nu demisionez! Sigur că rezultatul de la Constanța nu mă mulțumește nici pe mine. Era de așteptat la o prezență atât de mică la vot. Abordarea liderilor de la Centru a fost greșită încă de la început. La Constanța, chiar s-a muncit în campanie, consider că s-a făcut tot ce a fost omenește posibil, însă nu a fost să fie! Pe de o parte, lumea nu a ieșit la vot și am pierdut voturi multe, pe de altă parte, mesajul de la Centru cu Dacian Cioloș susținut de două partide a fost greșit. Cu toate acestea, eu cred că acum este momentul să strângem rândurile și să facem o opoziție puternică. În momentul în care cei care au votat cu PSD își vor da seama că au fost păcăliți cu promisiuni fără acoperire vor regreta. Și atunci, peste patru ani, aceștia se vor întoarce spre noi, își vor da seama că noi nu am putut să le promitem acum lucruri care nu ar fi putut să fie susținute", a declarat, pentru "Cuget Liber", liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir.


Rămâne de văzut dacă Gheorghe Dragomir va rezista presiunilor venite din interiorul partidului și "va ține cu dinții" de scaunul de conducere sau dacă, până la urmă, va renunța la funcție.


Comentează știrea

Danilescu
19 decembrie 2016
Dragomir

Decand a solidarizat cu Mazăre a devenit părtaș la toate fărădelegile petrecute in acest oraș ! PNL a scăzut constant sub bagheta lui ! Demisia de onoare ....scuze , onoarea la Dragomir !!!!!@

MIHAI
19 decembrie 2016
DEMISII TARDIVE

Cu demisii nu se schimba nimic in PNL Constanta . Pe cocosat doar mormantul il indreapta . Un politician nu are nevoie sa-si demonstreze onoarea demisionand ci actionand . Liderii PNL Constanta ( judet si municipiu ) au demonstrat ca nu au caracter asistand si sprijinind politica celor doi tartori , Hasotti si Dragomir care au dus organizatia de râpă . Exista o singura șansă de a salva ceva din PNL si de revenire la nivelul cerut de un partid liberal modern : EXCLUDEREA din partid a celor vinovati de dezastru , a celor care au avut functii de raspundere si n-au protestat cand PNL a intrat in USL si care au sprijinit de-a lungul anilor direct sau tacit politica PSD dusa de Mazare si Constantinescu . Daca la cele de mai sus adaugam si faptul ca PNL s-a unificat cu PDL - greseala fatala - intelegem de ce PNL a ajuns in faza muribunda . Vrem sau nu , politica fara un partid liberal puternic nu se poate face democratie in Romania stapanita de PSD . Existenta micilor formatii politice , partidulete care apar peste noapte pe langa ciurucurile existente este o caracteristica a tarilor sarace ca Romania . Abia cand vom avea doar doua partide importante ca in Occident vom putea vorbi de progres si reala democratie . Sansa de a redresa PNL si de a-l repune pe linia de plutire nu o poate avea decat o conducere interimara formata numai din cei care au obtinut cele mai bune rezultate , si cu cinstea nepatata , agreata si condusa de dl Vergil Chitac .

DODO
19 decembrie 2016
pai cum ?

cum poti cere capul cuiva care NU are asa ceva ?

a-mirabilis
19 decembrie 2016
liberalismul pe faras,populismul bate portile noi

Saracii,liberalii nostrii au intrat in criza si nu stiu cum sa mai iasa.In loc sa vada care este adevarata cauza a liberalismului ca este cu un picior in groapa ei acum arunca vina unul pe altul ca nu mai pot ajunge la borcanel .Pai demisionarii ,cu functii prin ,,concentratele statului,isi pregatesc bagajele ca,de PSD-ul isi i-a dreptul.si domnul Cupsa o sa continuie sa scrie poezii.Se vorbeste tot mai mult despre rationalismul asupra vietii economice.Piata reglementata automat prin concurenta implementata de economistt sec.18 nu mai corespunde astazi.A pretinde ca economia de piata ,reglementata de concurenta,reprezinta o ordine naturala ,care nu avea nevoie de restangeri si interventii pentru a putea functiona este o mare greseala.Aparitia de grupuri,trusturi,multinationale a instituit in Romania o feudalitate a banului cu care sunt monopolizate carmele puterii politice.Poate sa spuna cineva despre capitalismul romanesc ,atat ca valoare cat ca implicare in politica.Exista asa ceva?Sau vorbim de investitorii straini.Domnii despre care se face vorbire cu demisia nu sint decat niste indivizi privilegiati si nu-si doresc altceva decat sa-si pastreze situatia care le asigura beneficii importante.

un libaral fara partid
19 decembrie 2016
liberalii, remorca PSD-ului

...la inceput, atunci cand sediul era pe V. Parvan, mai mergeam pe la sedintele Biroului Judetean. La inceput nu cunosteam pe nimeni. Apoi m-am lamurit. Unul era barosan, altul boss, celalalt mare smecher....cam asta caracteriza liberalismul constantean. Tot timpul liberalii constanteni au tinut trena pesedistilor. Intre liderii celo r doua partide a existat o relatie de suzeranitate-vasalitate. lIberalii s-a multumit cu cat a dat Seniorii. Adica de dragul unui lor intr-un consiliu de adm. , o bucata de teren, un vot prin CM sau CJ s-a lasat garda jos si s-a scos la mezat liberalismul. In definitiv, daca au castigat ei, liderii partidului, ce-i mai putea lega de partid, de doctrina?

Lazar
19 decembrie 2016
PNL C-ta butoiu cu pulvere

Stimati PNL-sti Constanteni o recomandare din partea mea de la distanta,eu va rog daca IPJ si Parchetul C-ta nu au putut,identifica infractiunile Dr.Dr.Prof,Ingi Parlamentar Boroianu Robert Aurel de peste 8 ani de zile,ocrotit si protejat de fraudele facute si i sa dat un loc cald in PNL,acum puteti voi si aveti posibilitatea sa va documentati cine si de ce la adus in pardid,si puteti constata cinstea si evolutia acesti Infractor care nu va face cinste partidului,daca sunteti cumva adevarati reprezentanti a-i cetatenilor.

cetatean
19 decembrie 2016
Boroianu Robert Aurel

Boroianu Robert Aurel un hot care face PNL-ul de ras. Cred ca a bagat bani multi in partid ca sa fie acceptat, banii furati de la firme...este o mare rusine pentru PNL, pentru Constanta...fie spus ca om este o nulitate

nicoleta
19 decembrie 2016
oferta

Castiga bani online! Proiect B: castiguri pentru toti! Fa un profit incredibil!! Obtii rapid progrese! Sistemul functioneaza! Aici gasesti seriozitate! Instructiuni simple de lucru! Daca eziti, pierzi! Rapid! Cere acum detalii mai multe la adresa de email:[email protected]

Maria
19 decembrie 2016
Cupsa

Cupsa este cel mai mare P.S.D.-ist din P.N.L.! Si nu de acum , ci de pe vremea cand a hotarat sa-si uneasca destinul cu fiica lui Pismiha. Au devenit o mare familie de oportunisti, sarind dintr-o barca in alta , doar ca sa isi pastreze privilegiile. E evident ca , de cate ori P.N.L. trece in opozitie, Cupsa e primul care schimba macazul. Se supara pe ai lui, PS.D.-ul il ia in brate si asa scapa sa fie schimbat! S-a facut de ras si la televizor, afirmand ca a sustinut platforma lui Ciolos, desi nu credea deloc in ea. Pai... ce vrei dovada mai mare de prefacatorie, slugarnicie si oportunism?!

Pnl
20 decembrie 2016
Pnl

Pardon Domnule, Chirac e un ZERO dpv politic ! UN CIOLANAR ,UN MOCANGIU,UN COMOD ,CA SA NU ZIC PUTUROS, O PERSOANA CARE nu STIE SA SI TINA. PROMISIUNILE

Răspuns la: DEMISII TARDIVE
Adăugat de : MIHAI, 19 decembrie 2016
Cu demisii nu se schimba nimic in PNL Constanta . Pe cocosat doar mormantul il indreapta . Un politician nu are nevoie sa-si demonstreze onoarea...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5619 secunde