PMP, semnal de alarmă! „Vicepreşedinţii şi viceprimarii au fost aleşi nelegal”

423
PMP, semnal de alarmă! „Vicepreşedinţii şi viceprimarii au fost aleşi nelegal” - miscareapopulara-1620237880.jpg

Articole de la același autor

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a sesizat în data de 26.04.2021 Instituția Prefectului din Județul Constanța în legătură cu starea de nelegalitate în care se găsesc mai multe administrații locale din județ, ca urmare a modului în care au fost aleși vicepreședinții Consiliului Județean și unii viceprimari.

În acest sens, Partidul Mișcarea Populară a adresat inițial o solicitare către Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, solicitând un punct de vedere cu privire la necesitatea obținerii avizelor comisiilor de specialitate în cazul proiectelor de hotărâre pentru alegerea vicepreședinților și viceprimarilor.

Răspunsul acestuia a fost ferm, arătând că singurele excepții de la obligativitatea obținerii acestor avize sunt constituite de hotărârile privind alegerea președintelui de ședință și cea pentru constituirea comisiilor de specialitate, adoptate după constituirea consiliilor, deoarece la acea dată încă nu există structurile care pot întocmi aceste documente.

„Printr-o simplă căutare pe site-ul Consiliului Județean sau pe site-urile unor primării din județul Constanța, am constatat că aceste hotărâri nu au avizele comisiilor de specialitate, fapt care atrage nelegalitatea alegerii vicepreședinților și viceprimarilor. Pentru a stopa aceste ilegalități, prefectul este obligat să atace în contencios administrativ și să solicite anularea celor două hotărâri privind alegerea celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, altfel va fi acuzat de abuz în serviciu. Din punctul nostru de vedere, considerăm că există suspiciunea rezonabilă a infracțiunii de abuz în serviciu și vom proceda în consecință. Cerem de urgență prefectului să trateze unitar aceste probleme la nivel de județ”, au transmis reprezentanții PMP Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4917 secunde