PMP propune transparență totală în administrație. Ce proiect depune în Parlament

238
PMP propune transparență totală în administrație. Ce proiect depune în Parlament - pmppropuneinparlament-1509280216.jpg
Partidul Mișcarea Populară va depune, astăzi, în Parlament, un proiect de lege privind transparența totală în administrația publică, astfel încât primăriile și consiliile județene să fie obligate să publice, săptămânal, pe site, contractele încheiate și facturile plătite.


"Prin această lege vom obliga toate instituțiile publice, săptămânal, să-și prezinte contractele pe care le încheie cu orice entitate, contracte care vizează cheltuirea de bani publici, și, mai mult decât atât, să pună pe site și facturile pe care le achită. Există în administrație un sport în a încheia un contract și apoi curg actele adiționale, se măresc prețurile și goana aceasta după tot ceea ce înseamnă încercări, mai mult sau mai puțin corecte, de a umfla prețurile și de a cheltui nejustificat banul public, aduce în situația de a ne trezi cu tot felul de probleme în sânul primăriilor, consiliilor județene și nu numai", a declarat președintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac.


În opinia sa, dacă va fi aprobat, proiectul de lege îi va responsabiliza mai mult pe aleșii locali și județeni, contribuind, în paralel, la eliminarea corupției.


"Legea va avea două efecte: unu, va responsabiliza și mai mult aleșii locali, și doi, obiectivul nostru este să combatem, în continuare, cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție, fenomenul numit corupție. El este combătut prin instrumentele care există, dar nu a fost eliminat și, chiar dacă anumite chestiuni sunt dezbătute cu insistență zilele acestea, noi credem că este nevoie de o astfel de lege pentru ca administrația să fie mai eficientă", a mai arătat deputatul PMP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3964 secunde