PLUS Constanța, apel la Guvern pentru introducerea curselor aeriene

1292
PLUS Constanța, apel la Guvern pentru introducerea curselor aeriene - plusnavigatoriandreibrighidau2-1589906637.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții PLUS Constanța solicită Guvernului introducerea de urgență a curselor de linie către principalele noduri aeriene europene, pentru a facilita schimburile de echipaj.

Aceștia consideră că o asemenea decizie ar veni în ajutorul miilor de navigatori români blocați pe mările și oceanele lumii. Concret, în acest moment, sunt în jur de 22.000 de navigatori români activi, dintre care jumătate sunt ambarcați, iar dintre aceștia, aproximativ 4.500 de marinari români au contractele expirate sau urmează să le expire.

Reprezentanții PLUS Constanța consideră că, deși au fost recunoscuți ca și "Key Workers" sau lucrători de importanță vitală pe plan internațional, navigatorii au rămas o categorie neglijată de autoritățile centrale din România.

Reamintim că, recent, în urma întâlnirii de la Guvern, s-a hotărât printre altele prelungirea măsurii care anulează toate zborurile de pe Otopeni dinspre și către majoritatea destinațiilor europene pentru încă 14 zile. Asta înseamnă că marinarii români care și-au încheiat contractele vor rămâne blocați pe nave sau în porturi străine încă două săptămâni, iar cei care trebuie să își onoreze contractele semnate nu o pot face pentru că nu pot părăsi țara.

"Îmi este greu să descriu frustrarea și nemulțumirea tuturor navigatorilor și agențiilor de crewing din România, care aveau zboruri planificate pentru aceste zile. Practic, oamenilor li se interzice să-și câștige existența pentru ei și familiile lor, grav afectate de aceste măsuri aberante! Bulgaria, țara vecină, nu a implementat niciodată astfel de măsuri restrictive, pe perioada de criză, ceea ce face ca acum mulți navigatori români să apeleze la această rută de revenire în țară, sau plecare în voiaj (via Sofia), însă cu mari eforturi logistice, necesitând inclusiv o aprobare consulară pentru fiecare persoană în parte.

Este important ca, în al 12-lea ceas, Guvernul să găsească o soluție care să vină în ajutorul marinarilor care vor să se întoarcă acasă sau care trebuie să plece spre navele pe care au contract în diferite porturi ale lumii", a declarat Andrei Brighidău, director Oil & Gas Recruitment, membru și candidat PLUS pentru Consiliul Local Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2755 secunde