Plenul se reunește marți pentru cazul Trășculescu

2340
Plenul se reunește marți pentru cazul Trășculescu - 1trasca675-1353329197.jpg

Plenul Camerei Deputaților se va reuni marți, la ora 12,00, pentru a se pronunța asupra cererii de încuviințare a arestării preventive a deputatului Alin Trășculescu.


Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a transmis președintelui Camerei Deputaților cererea de încuviințare a arestării preventive a deputatului Alin Trășculescu, formulată de Direcția Națională Anticorupție.


De asemenea, grupul parlamentar PDL are termen până marți să se pronunțe asupra raportului Comisiei juridice și a cererii DNA care îl vizează pe deputatul democrat-liberal Alin Trășculescu.
Deputații din Comisia juridică au aprobat vineri, cu 10 voturi pentru și unul împotrivă, încuviințarea arestării preventive a lui Alin Trășculescu.


"Comisia juridică, cu 10 voturi pentru și unul împotrivă, a venit cu un raport care dă posibilitatea plenului ca prin vot să încuviințeze arestarea preventivă a deputatului Trășculescu. Camera Deputaților nu e instanță să hotărască dacă acesta e vinovat sau nu. Astfel se dă posibilitatea judecătorului, în fața instanței, să fie cel care, în baza probelor care îi sunt prezentate, să încuviințeze sau nu arestarea preventivă", a precizat vicepreședintele Comisiei juridice Florin Iordache, după ședința acestui for.


El a adăugat că deputații juriști s-au pronunțat pentru încuviințarea arestării preventive numai pe baza referatului trimis de Parchetul General, deși aveau posibilitatea de a solicita și restul materialului probatoriu.
"Noi ne-am pronunțat pentru încuviințare tocmai pentru a demonstra că Parlamentul nu blochează acțiunea Parchetului", a susținut Iordache.


Deputatul Mircea Grosaru, care a votat în Comisia juridică împotriva arestării preventive a lui Alin Trășculescu, și-a justificat votul prin faptul că nu a văzut dosarul în baza căruia DNA a propus arestarea. El a amintit că în cazurile lui Adrian Năstase și Dan Păsat dosarele au putut fi studiate de deputați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5761 secunde