Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege privind înființarea tribunalelor specializate

95
Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege privind înființarea tribunalelor specializate - cameradeputatilor-1380028663.jpg

Articole de la același autor

Proiectul de lege pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, în sensul introducerii tribunalelor specializate, a fost aprobat marți de plenul Camerei Deputaților.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară în sensul introducerii în cuprinsul legii a tribunalelor specializate, înființarea acestora fiind o prioritate în vederea asigurării premiselor desfășurării unui act de justiție rapid și eficient, potrivit expunerii de motive.

Astfel, alineatul (3) al articolului 37 al Legii 304, potrivit modificării propuse, va avea următorul cuprins: "(3) Tribunalele specializate preiau cauzele de competența tribunalului în domeniile în care funcționează".

Totodată, alineatul (1) al articolului 142 din aceeași lege va avea următorul cuprins: "(1) Datele la care vor începe să funcționeze tribunalele specializate, județele și localitățile în care vor începe să funcționeze, denumirea acestora, precum și domeniile în care vor funcționa se stabilesc, în mod eșalonat, prin ordin al ministrului justiției, cu avizul conform al Consiliului Superior al Magistraturii".

Proiectul de act normativ a fost aprobat cu 271 voturi pentru, două împotrivă și 61 de abțineri. Camera Deputaților este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect.

Executivul a adoptat, în ședința din 11 septembrie, un proiect de lege care oferă temeiul legal pentru înființarea unor tribunale specializate, în special a unui tribunal specializat în domeniile societăți, registrul comerțului, concurență neloială și insolvență la nivelul municipiului București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6064 secunde