"Ping-pong" între Primărie și CJC cu Teatrul de Vară din Mamaia. Clădirea a ajuns o ruină

950
6

Articole de la același autor

Cândva emblema stațiunii Mamaia, unde se lansau cele mai renumite vedete din România, astăzi, Teatrul de Vară sau "Palatul Festivalurilor Mamaia", așa cum este denumirea primită la deschiderea oficială în 1963, a ajuns o ruină. Mai mult, situația degradantă în care a fost lăsat să ajungă îl face să fie catalogat un adevărat focar de infecție.

Cu ani în urmă, în fiecare an, în ultima săptămână a lunii august, Teatrul de Vară din Mamaia se transforma într-un furnicar. Artiștii se pregăteau de recitaluri, iar tinerii artiști urcau cu emoție pe scenă, conștienți că evenimentul era o adevărată rampă de lansare. Timpurile s-au schimbat și ultima reprezentație pe această scenă a Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia a avut loc în 2010, ulterior fiind mutat la Teatrul de Vară Soveja până în 2012, când a avut loc ultima ediție. Cu toate acestea, aici au mai avut loc diverse spectacole de divertisment, ultimul spectacol la Teatrul de Vară Mamaia având loc în 2013 sub denumirea de "La revedere Litoral".

Chiar dacă nu a mai fost folosit, în loc ca cei răspunzători să ia măsuri de conservare, în momentul de față, oricine dorește poate intra fără nicio problemă. Poarta din fier de la intrare nu are nici măcar un lacăt, ea fiind deschisă la perete. Așa se face că priveliștea este dezolantă. Turiștii, care n-au găsit o toaletă publică prin preajmă în sezonul estival care tocmai s-a încheiat, și-au ușurat vezica pe treptele sparte sau în cabine. Încă de la intrare, mirosul pestilențial te avertizează că trebuie să te grăbești dacă nu vrei să ai probleme cu respirația. Vopseaua de pe scaune este jupuită dar, totuși, este de mirare că hoții nu au furat încă fierul care le susține. În cabine sunt fel și fel de vechituri aruncate claie peste grămadă, semn că aici și-au făcut culcuș boschetarii sau aurolacii. Scena, cândva pregătită de sărbătoare, a devenit panou pentru teribiliștii pasionați de graffiti. Pe alocuri bălăriile au crescut de doi metri. Scările pe care spectatorii călcau odinioară sunt distruse și dezastrul va continua dacă nimeni nu va lua măsuri urgente.

Cine este răspunzător de degradarea Teatrului de Vară

Clădirea s-a aflat ani la rând în custodia Consiliului Județean Constanța, iar administratorii ei n-au mai dat doi bani pe această locație care are o sală cu 1.100 de locuri. Pentru a scăpa de răspundere, CJC a decis, anul trecut, pe baza unui protocol, să treacă răspunderea la Consiliul Local Municipal Constanța.

"În protocolul de predare-primire există o clauză potrivit căreia Consiliul Local Municipal Constanța are obligația de a demara lucrările de reabilitare până la data de 1 noiembrie 2015. Ideea era de a face un acvariu și un complex cu rol educațional și divertisment, dar trebuia să găsim și sursa de finanțare. Nu ne-am apucat de niciun studiu atât timp cât nu avem banii, pentru că vine Curtea de Conturi peste noi. A trecut vremea, în bugetul local nu avem nimic prins legat de Teatrul de Vară din Mamaia și vom discuta cu CJC ce vom facem cu imobilul, în caz contrar, revine de drept înapoi la CJC. O altă soluție ar fi prelungirea protocolului și atragerea unor fonduri europene", a declarat primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău.

Mai multe imagini cu situația deplorabilă în care a ajuns să arate Teatrul de Vară din Mamaia puteți vedea pe site-ul www.cugetliber.ro

Comentează știrea

un curios
14 septembrie 2015
varză

Bătaia de joc pe care o fac "autoritățile" din Constanța merită o atenție mai mare și câteva palme jurnalistice serioase. Ce vrei să spui când scrii că "răspunderea a trecut la Consiliul local"? Ce vrei să spui când scrii că există un "protocol de predare primire"? Cine este proprietarul acestui Teatru de vară și cine se face vinovat de această mizerie?

ath
14 septembrie 2015
Capitani de flyboard

Un vas are la bord cam 50-60 de suflete(marinari) si marfa de milioane de dolari,nu stiu,poate gresesc putin.Orasul Constanta are "la bord" cam 300.000 de "marinari" si valori de miliarde euro.Judetul Constanta are 800.000 de "marinari" la bord si de valori nici nu mai spun.As vrea sa intreb un batran marinar din Constanta,un marinar adevarat, daca are curajul sa urce pe o nava cu Mazare/Constantinescu/Fagadau la comanda.Aveti curajul sa va lasati copii pe tarm si sa traversati Pacificul cu un capitan de flyboard la comanda navei ? Unii da,altii nu.Cum ar fi sa urci cu cheia franceza in dinti de la motoare la comanda si acolo sa-ti gasesti comandantul cu 7 fetite pe genunchi in plina furtuna pe ocean ? Atunci de ce i-ati ales pe astia capitani de orase si de judet ? Nu-i totuna,ar spune cineva.Pe uscat trebuie sa fii un bun organizator,pe nava nu e cazul.Nicusor e un bun organizator.Sa mai adaugam ca afacerile "capitanilor" de orase si de judete merg bine,chiar foarte bine,in schimb turistii fac pipi pe "nava" comunitatii. Culmea este ca ni se pregateste alt capitan de oras,un macelar celebru.E peneleu,avem incredere in el.

Cosmin
14 septembrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

tudor
14 septembrie 2015
xoxoxo

Esti curios dar esti si prost ! Intrebi de vinovati ? Este clar ca nu poate fi unul singur, aici s-a lucrat in gasca. Aceeasi gasca Mazare/Constantinescu/ Strutinschi. Gasca care a distrus tot ce era de distrus prin Constanta si care si-a lasat mostenitorii la cirma Constantei.

Răspuns la: varză
Adăugat de : un curios, 14 septembrie 2015
Bătaia de joc pe care o fac "autoritățile" din Constanța merită o atenție mai mare și câteva palme jurnalistice serioase. Ce vrei să spui...
Filip
15 septembrie 2015
Proiect

"Atunci cand iti este evident ca nu’ti poti atinge scopul nu schimba scopul, ci schimba metodele de actionare!" ~ Confucius Colaborare cu bani din prima luna! 100-285 € lunar! Iti oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa poti castiga imediat bani, 100 € lunar (part-time) sau 285 € lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe detalii trimite cuvantul PROIECT la adresa de e’mail: [email protected]

un prost
15 septembrie 2015
un curios

Cu câtă ușurință spui că un curios e prost?!?

Răspuns la: xoxoxo
Adăugat de : tudor, 14 septembrie 2015
Esti curios dar esti si prost ! Intrebi de vinovati ? Este clar ca nu poate fi unul singur, aici s-a lucrat in gasca. Aceeasi gasca...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5813 secunde