Petre Enciu: „CJC vrea să pună în aplicare un proiect ambițios în domeniul sănătăţii”

624
Petre Enciu: „CJC vrea să pună în aplicare un proiect ambițios în domeniul  sănătăţii” - fondpetreenciu-1629123704.jpg
Sănătatea este extrem de importantă pentru cetăţenii fiecărui județ iar în Constanţa autorităţile locale se ocupă atent de acest aspect.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, a explicat pentru „Cuget Liber” că s-au depus procedurile de achiziţii a studiilor de fezabilitate pentru trei mari obiective de infrastructură din domeniul sănătăţii.

„Este vorba despre procedurile de achiziţii a studiilor de fezabilitate pentru cele trei obiective de infrastructură din sănătate pe care ni le propunem să le realizăm. Primul obiectiv este Institutul de Cercetare în Nutriţie şi Sănătate şi Centrul de Infarct Miocardic Acut. Al doilea obiectiv este Departamentul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, iar al treilea este extinderea şi redimensionarea secţiei de primiri urgenţe cu traumatologie”, a declarat pentru „Cuget Liber” vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu.

El a detaliat cum va arăta noul centru în care va fi amenajat Institutul de Cercetare în Nutriţie şi Sănătate, clădire care va fi ridicată în curtea Spitalului Judeţean Constanţa.

„Acesta este un proiect foarte ambiţios din punctul meu de vedere şi pe care îl susţin deoarece vom investi într-un centru în care se va pune accent pe prevenţie. Proiectul presupune construirea unui corp nou de clădire în incinta Spitalului Judeţean Constanţa care va fi compus

dintr-un demisol, parter şi patru etaje. Clădirea se va întinde pe o suprafaţă de 5.400 de metri pătraţi. Investiţia se ridică la 13 milioane de euro. Vor fi înfiinţate un centru de zi de spitalizare pentru pacienţii cu afecţiuni digestive, un ambulatoriu cu șapte cabinete pe mai multe discipline. Vom avea şi cabinete de studii clinice şi cabinete de explorări funcţionale. Vom avea două săli de operaţie şi două săli de investigaţii cu endoscopie gastrointestinală intervenţională”, a spus Petre Enciu.

Centrul de Infarct Miocardic Acut este un obiectiv extrem de important pentru întreaga comunitate din municipiul Constanţa.

Există foarte mulţi oameni care au probleme cardiologice şi care au nevoie de un asemenea centru şi de aparatură modernă cu ajutorul căreia aceştia să fie trataţi.

„Centrul de Infarct Miocardic Acut este o investiţie extrem de utilă în prezent pentru sănătatea din judeţ pentru că se adresează pacienţilor cu afecţiuni care necesită intervenţii de urgenţă, mai exact montarea de implanturi. Acest lucru se face deja în prezent la Spitalul Judeţean printr-o companie privată care închiriază un spaţiu în interiorul spitalului şi pentru care în anumite condiţii pacienţii pot plăti până la 15.000 de lei pentru un implant. Acest lucru este criticabil. În aceeaşi clădire cu Institutul de Cercetare în Nutriţie şi Sănătate va funcţiona şi acest Centru de Infarct Miocardic Acut. Va avea 5 paturi ATI, o sală de cardiologie intervenţională, un sector de ambulatoriu cu cinci cabinete, două săli de curs. Aceste centre vor fi conectate la spital, iar acest lucru se va face printr-un proiect separat. Aceste corpuri noi de clădire trebuie să comunice cu acel nod central al clădirii spitalului actual”, a concluzionat Petre Enciu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.398 secunde