Petre Daea, ieșire nervoasă pe terma cormoranilor: "V-a intrat cormoranul în cap? Înseamnă că a avut loc"

188
Petre Daea, ieșire nervoasă pe terma cormoranilor:
Românii mănâncă astăzi mai puțin pește decât cormoranii, însă Ministerul Agriculturii nu dă bani pentru cormorani, deși sunt dușmanul numărul unu al pisciculturii, a declarat, marți, ministrul de resort, Petre Daea, în comisiile reunite pentru buget, finanțe și bănci din Parlament.

El a fost întrebat de Florin Roman, deputat PNL, unde sunt banii pentru cormorani. "Am înțeles din programe că sunt și aveți finanțare, dar nimic despre cormorani. Domnule ministru unde sunt banii?", a întrebat deputatul PNL.

Petre Daea i-a răspuns deputatului pe un ton ridicat și iritat, totodată, gesticulând din deget: "Nu. Nu. Nu dăm bani pentru cormorani, să știți, vă spune ministrul Daea. V-a intrat cormoranul în cap? Înseamnă că a avut loc."

Deputatul PNL a replicat: "Dumneavoastră v-a intrat sau v-a ieșit? Vorbiți despre cormorani". El i-a cerut ministrului să nu țipe și să nu mai dea din deget, pentru că "numai Ceaușescu dădea cu degetul".

"Vorbesc despre ceea ce trebuie în țara aceasta, vă spun eu exact ca să înțelegeți. Dau din deget ca să înțelegeți dumneavoastră. Este o problemă extrem de importantă. România, românii mănâncă astăzi mai puțin pește din suprafață decât cormoranii. Iar dumneavoastră, aici, aveți un mare rol ca parlamentari, pentru că există în Parlamentul României o modificare a anexei. Ascultați-mă că o rezolv eu. E bine să o știți pentru a putea gestiona votul dumneavoastră în Parlament. Este dușmanul numărul 1 al pisciculturii. Rețineți, România și înainte și după 1989 ar trebui să aibă politică de stat pentru dezvoltarea pisciculturii în domeniu, iar dumneavoastră nu intrați în peiorativ. Nu stăpâniți fenomenul", a replicat ministrul Petre Daea, adăugând că arată cu degetul către cormorani, nu către deputați.

Ministrul Agriculturii a declarat pe 24 ianuarie că o foarte mare problemă pentru acvacultura din România sunt cormoranii, care pun probleme și pentru unii fermieri piscicoli, care au fost nevoiți să renunțe la afaceri și să se reprofileze din cauza pierderilor înregistrate și, de aceea, Comisia Europeană trebuie să găsească soluții.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3952 secunde