Consilierul prezidențial Leonard Orban:

"Peste 1.000 de refugiați vor ajunge în România, în luna noiembrie"

138

Articole de la același autor

Primii imigranți pe care România s-a angajat să-i primească la cererea Uniunii Europene vor sosi în țară în luna noiembrie, a declarat Leonard Orban, consilierul pe politici europene al președintelui Klaus Iohannis. 


Potrivit acestuia, în total, în România vor ajunge puțin peste 1.700 de refugiați, însă ei vor sosi treptat în cele șase centre de primire disponibile și vor fi verificați. Orban a mai spus că cine nu va avea dreptul la azil nu va putea rămâne în România. 


"Cele șase centre în care vor ajunge imigranții sunt în localitățile București, Giurgiu, Galați, Șomcuta Mare, Rădăuți și Timișoara. Aici, imigranții vor primi apă, hrană, cazare și servicii consulare, iar România va primi de la Uniunea Europeană câte 6.000 de euro pentru fiecare persoană. Regimul în aceste centre va fi unul deschis", a explicat consilierul președintelui. 


El a adăugat că, din punctul său de vedere, România nu este pregătită să primească imigranți, însă face acest lucru "pentru a fi solidară cu alte țări ale Uniunii Europene care preiau mult mai multe persoane". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8654 secunde