Pericol la Cumpăna. Alunecările de teren, la câțiva metri de casele oamenilor. "Se ia în calcul evacuarea"

1248

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale au anunțat, ieri, că zilele trecute, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cumpăna, la care s-a alăturat și Glicherie Caraivan, geolog în cadrul Institutului Geologic Marin. 


Tema convocării a constat în analiza situației create de alunecarea terenului pe malul stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră, în zona străzii Dunării, având în vedere că, de la o zi la alta, alunecarea de teren se extinde spre aval, iar crăpăturile din masivul de pământ se extind până la limita caselor și până la conducta de canalizare. 
Comisia s-a deplasat pe teren, la fața locului și a vizionat porțiunea de teren alunecată care afectează gospodăriile riveranilor. În acest context,  au fost discuții între membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență și specialistul geolog. 
Ulterior, reprezentanții Comitetului local pentru Situații de Urgență și-au continuat discuțiile în sala mare de ședințe din cadrul Primăriei Cumpăna, alături de funcționarii din cadrul compartimentelor urbanism și registrul agricol, unde au fost propuse mai multe măsuri urgente.


Astfel, s-a luat decizia ca până astăzi, la ora 12.00, compartimentele urbanism și registrul agricol din cadrul primăriei să definitiveze situația juridică a imobilelor cuprinse între strada Dunării și strada Migdalului, primul și al doilea rând de case. De asemenea, s-a stabilit să se facă informarea cetățenilor pe toate căile de comunicare asupra interzicerii
copiilor de a mai staționa pe malul canalului, în apropierea zonei afectate. În plus, se va proceda la o acțiune de curățenie pe malul canalului, ce va fi coordonată de viceprimarul comunei. Totodată,  se vor monta de urgență panouri de avertizare cu inscripțiile "Atenție, pericol de prăbușire".


"Se va proceda și la inventarierea locuințelor de tip ANL rămase libere. De asemenea, casa de la intrarea în localitate și care se afla în proprietatea comunei Cumpăna, fosta casă a familiei Baciu, va fi reparată și renovată în vederea punerii la dispoziția familiilor ale căror imobile sunt afectate de alunecările de teren, în cazul unei evacuări. În acest moment sunt disponibile trei garsoniere de tip ANL. Se vor identifica și inventaria terenurile rămase libere de pe teritoriul comunei pentru a fi puse la dispoziția familiilor care ar putea fi afectate de prăbușirea malului de pământ. De asemenea, se va anunța în scris populația cu privire la probabilitatea evacuării dacă situația o va impune", a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5862 secunde