Președintele Klaus Iohannis:

"Pentru România, este important să fie parte a NATO ca să fie apărată, dar și să ofere securitate"

230
Președintele Klaus Iohannis a participat, ieri, la ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est și la etapa finală a Exercițiului cu termen scurt de notificare care au avut loc la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNII) "Getica" din localitatea brașoveană Cincu.

"Acest exercițiu și predarea drapelului unității NATO dovedesc că, pentru România, este important să fie parte din NATO ca să fie apărată, dar, în același timp și cu aceeași valență, este important să oferim securitate aliaților și partenerilor noștri", a spus șeful statului, după ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est.

"A fost un exercițiu impresionat și nota deosebită a fost dată de faptul că a fost un exercițiu cu alarmare într-un termen scurt. Impresionant cum au reușit forțele să lucreze împreună. Se vede că, de la comandă până la execuție, lucrurile funcționează foarte bine", a mai spus Iohannis, citat de Agerpres.

Președintele a amintit că unitatea Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est a fost propusă de România în 2018 și că ideea a fost agreată imediat de aliați.

În cadrul ceremoniei, șeful statului i-a înmânat comandantului Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, generalul maiorul Tomiță Cătălin Tomescu, drapelul de identificare al acestei structuri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1168 secunde