Pentru ce a primit bani domeniul Educației la rectificarea bugetară

163
Pentru ce a primit bani domeniul Educației la rectificarea bugetară - bugetromania-1470833985.jpg

Articole de la același autor

Domeniul Educației va primi în plus la rectificarea bugetară 1,015 miliarde lei. Fondurile sunt destinate punerii în aplicare a deciziei Guvernului de majorare și corectare a salariilor personalului didactic și personalului auxiliar din învățământ, atât din preuniversitar, cât și din universitar, începând cu 1 august 2016, pentru implementarea măsurilor reparatorii adoptate de Parlament, precum și pentru finanțarea unor proiecte din domeniu.


Tot prin această rectificare vor fi asigurați banii necesari pentru plata titlurilor executorii câștigate de cadrele didactice în anii anteriori și care ar fi trebuit plătite până la sfârșitul anului 2015. De aceste măsuri vor beneficia aproximativ 280.000 de cadre didactice și auxiliare. Pentru plata acestor drepturi salariale s-au alocat, în total, 417,8 milioane lei învățământului universitar și 597,9 milioane lei învățământului preuniversitar.


De asemenea, a fost deblocată suma de 225 milioane de lei, bani pe care universitățile îi vor avea la dispoziție atât pentru plata drepturilor salariale, cât și pentru proiectele de investiții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5611 secunde