Maria Stavrositu:

"Pe lista PNȚCD nu sunt oameni inventați de politică sau neveste de politicieni care au doar slujbe politice"

1082
21

Articole de la același autor

Fostul deputat constănțean Maria Stavrositu candidează pentru un post de europarlamentar la alegerile din data de 25 mai. Vicepreședinte al PNȚCD la nivel național, dar și președinte al filialei din Constanța, Maria Stavrositu a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Cuget Liber despre trecutul, dar și viitorul politic al partidului pe care-l reprezintă.

- Suntem în plină campanie electorală. Care este oferta politică pe care PNȚCD o prezintă românilor?

- PNȚCD propune astăzi românilor câteva lucruri simple: încurajarea muncii, întoarcerea la tradiții, la morala creștină, la decență, bun simț, la valori. Noi îi vom susține pe cei care muncesc, care investesc, creează locuri de muncă, plătesc taxe și impozite și vom stopa penalizarea lor, pe care o tot practică celelalte partide, indiferent că se dau drept partide de stânga sau de dreapta la televizor, fără să aibă vreo remușcare. Toate aceste partide s-au compromis în fața acestor oameni cu inițiativă, care prin munca lor susțin cheltuielile statului, guvernat de oameni politici care le risipesc agoniseala prin corupție generalizată și incompetență. Au pus poveri peste poveri, i-au hărțuit cu controale nejustificate comandate de vătafi numiți politic, până când unii dintre ei au clacat, generând adevărate tragedii sociale, iar ceilalți abia mai respiră, dar nu știm până când vor rezista dacă nu se va schimba climatul politico-administrativ.

- Care este sloganul PNȚCD și ce reprezintă el?

- Simplu și cuprinzător: "Apărăm România Ta!", iar acest mesaj spune totul! O apărăm de corupție, de minciună, de hoție, de incompetență, de impostură, de prăduitorii de toate națiile. Ne-am săturat ca România să fie tratată ca "plantația" personală a unuia sau altuia, fie că e el premier, ministru, președinte sau milionar de carton. Vrem ca fiecare dintre români să aibă sentimentul de apartenență și proprietate foarte clar în minte, și să nu mai fie indiferent când se fură de la stat, sau se dau pomeni electorale de la stat, să înțeleagă că "de la stat" înseamnă "din banii oamenilor".

- De ce credeți că românii ar trebui să voteze PNȚCD. Care este mesajul pe care-l transmiteți?

- Tocmai v-am răspuns mai sus. PNȚCD este un partid istoric, un partid NAȚIONAL, și subliniez acest cuvânt, un partid creștin. Votând partidele puternice, în fapt, partide care au resurse să plătească publicitate exagerată, asta trebuie să fie un semnal de alarmă, acestea vor întreține și continua această spirală a dezastrului și bălăcărelii politice. Votând PNȚCD vor introduce un reper de moralitate pe care nouă ni-l impun înaintașii noștri, Maniu, Mihalache, Rațiu și Corneliu Coposu. Un partid istoric are întotdeauna un fundament solid pe care să se (re)construiască.

- Cu ce se diferă lista PNȚCD de lista celorlalte partide importante din România?

- În primul rând, este o listă decentă, de oameni pregătiți, cu profesii și experiențe serioase dinainte de a intra în politică. Sunt oameni cunoscuți care știu pe pielea lor cum se trăiește în lumea reală. Pe lista PNȚCD nu sunt oameni inventați de politică, sau neveste de politicieni care au doar slujbe politice.

- Care sunt avantajele pe care formațiunea politică pe care o reprezentați le are în această bătălie?

- PNȚCD este partidul lui CORNELIU COPOSU, singurul om politic român care a avut un proiect pentru țară, fără să ceară nimic pentru el însuși. Acest proiect, Coposu, a schimbat traiectoria României, ducând-o spre democrație și civilizație europeană. Din păcate, nu a trăit suficient să maturizeze acest proiect și, de aceea, e datoria noastră, a tinerilor cu respect pentru muncă, să ducem acest proiect-testament mai departe.

- Ce scor și câte mandate și-a propus PNȚCD să câștige la aceste alegeri?

- PNȚCD poate lua, la aceste alegeri, orice scor între 4 și 8%. Reconstrucția PNȚCD a început doar de câteva luni. Vorbim aici, să contrapunem o campanie inimoasă făcută cu voluntari, oameni de suflet împotriva mașinăriilor de campanie PSD, PNL, PDL, PMP, finanțate de actuali și foști miniștrii cu bugete mamut. Cu atât mai mult este impresionant faptul că PNȚCD a reușit să atragă, în acest oraș, personalități reprezentative, cu profesii frumoase în spate, respectiv avocați, arhitecți, universitari, dascăli, ingineri, agronomi, care fie nu au mai făcut politică, fie au mai fost în acest partid și au venit înapoi. Nu știu dacă PNȚCD a reușit să comunice către alegatori toată această construcție frumoasă. Cu ajutorul ziarelor și televiziunilor sper să o facă, pentru că mulți dintre cei veniți sunt tineri pregătiți și entuziaști care merită încrederea oamenilor și pot schimba în bine viața românilor.

- Pe ce loc pe lista din 25 mai vă găsesc cei care vor să voteze PNȚCD?

- PNȚCD se află la ordinea 14 pe buletinul de vot.

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
noni
19 mai 2014
doar campanie electorala, atat

Nu intamplatoare aceasta reclama, desigur, cat despre neamuri, hai sa o lasam cum a cazut...

Stavrositu???
19 mai 2014
Look who's talking!

Dvs nu sunteti inventata de politica? Inainte de a fi deputat PDL, erati un obscur "dascal"! A propos, se spune profesor! Iar acum vorbiti de Corneliu Coposu, de Iuliu Maniu.... Nu aveti niciun pic de bun simt si decenta!

nicu
19 mai 2014
tupeu

te plimbi dintr-un parti la altul cu gandul la cei 18000 euro.La PDL nu ai reusit decat sa impui cantarea imnului!MINCINOAS-O!

admirator
19 mai 2014
cine e pe listele PNTCD?

ce au facut sa ajunga acolo? ce idei au despre UE?

marinel
19 mai 2014
tot noi la vremuri noi

Inca o fripturista care intineaza memoria lui Coposu.

mihai
19 mai 2014
traseism pentru os

Individa asta nu a candidat la alegerile generale din 2012 pe lIstele PPDD?Incredibil,cum a sarit din barca lui Dan Diaconescu in cea a taranistilor!!! Si ne da noua lectii de moralitate si cunoastere a ideologiei tataniste!!! Am crezut ca Ponta este unic in materie de nesimtire si minciuna,dar observ ca are un ego feminin la Constanta.

Justițiarul
19 mai 2014
schimbi doctrina politica cum trece rața prin apă

Nu-i mai pomeni pe înaintași, Maniu, Mihalache, Rațiu și Corneliu Coposu, că se răsucesc în morminte! Te inventezi și reinventezi, schimbi doctrine politice ca pe batiste, treci prin ele ca rața prin apă, sperând că ai să le mai dai încă o dată țeapă alegătorilor. Dar uiți că poporul român are o vorbă, "ulciorul nu merge de multe ori la apă, ori se sparge, ori se crapă".

cta
19 mai 2014
vad eu bine?

vad eu corect? asta nu e stavrosita de la pdl?

PNTCD
19 mai 2014
coposu

Constat anafalbetismul unor carcotasi. PDL este un partid in degradare de la luna la luna. normal ca intelectualii nu pot suporta un partid condus de un ajutor de bucatar specializat in mici la gratar

anti-traseism
19 mai 2014
traseismul politic

Acum apare cu acelasi disurs invechit. Vedeti discursul cand era la PSD.. sau cand era la PD ... sau cand era la PDL... sau cand era la PP-DD... acum e PNT-CD...ha.ha.ha "Curat traseita coane Iancu ..."

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9281 secunde