PDL Constanța se conformează deciziei BPN: îngheață alegerile interne

4202
PDL Constanța se conformează deciziei BPN: îngheață alegerile interne - 213b903c200ef3f2a7120dfab773a095.jpg
Biroul Permanent Național (BPN) al PDL a decis, în ședința de ieri, înghețarea alegerilor interne la toate nivelurile. Motivul acestei hotărâri a fost acela că partidul intenționează să se concentreze, în perioada următoare, pe gestionarea problemelor Guvernului și Parlamentului.
Astfel, calendarul alegerilor a căror derulare a fost inițial stabilită până la jumătatea lunii iulie va fi decalat, alegerile pentru orice tip de structură internă fiind amânate, până la o decizie ulterioară, pentru câteva luni. Data deblocării acestora va fi stabilită, cel mai probabil, tot printr-o decizie a BPN.
Vestea amânării alegerilor din teritoriu găsește Organizația PDL Constanța într-un moment destul de tensionat, dată fiind conturarea, în interiorul partidului, a două echipe: una care îl susține, pentru mandatul de lider județean, pe Paul Brânză, directorul Autorității Navale Române (ANR), o alta care merge pe mâna actualului președinte, senatorul Mircea Banias.
Despre decizia de ieri a forului național de conducere, Mircea Banias a declarat că era previzibilă în contextul actualelor măsuri de austeritate asupra cărora Executivul și-a asumat răspunderea, dar și a moțiunii de cenzură depuse de PSD împotriva Guvernului Boc. "Mă așteptam la amânarea alegerilor, era o decizie previzibilă pentru că altele sunt prioritățile în prezent", a precizat președintele interimar al PDL Constanța. Senatorul Colegiului 4 a amintit aici și incidentul de la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când peste 250 de sindicaliști au atacat sediul PDL cu ouă, incident pe care parlamentarul l-a catalogat ca fiind una dintre manifestările caracteristice momentului actual.
Pe de altă parte, Banias a afirmat că își menține intenția de a candida pentru un nou mandat de lider al Organizației Județene a PDL Constanța, obținut prin alegeri.

Contestarea CCL-ului și propunerile de excludere, amânate pentru proxima ședință a BPN
Referitor la contestarea Consiliului de Coordonare Local (CCL) din 5 iunie, în urma căruia deputatul Maria Stavrositu a fost ales președinte al Orga-nizației Municipale a PDL Constanța, dar și la propunerile de excludere din partid ale lui Laurențiu Mironescu și Florian Constantin pentru ceea ce el numește "încălcări repetate ale statutului", Banias a declarat că discutarea lor a fost amânată pentru viitoarea ședință de BPN. "Contestarea și propunerile de excludere nu au mai intrat pe ordinea de zi din cauza lipsei de timp, dar i-am solicitat președintelui Boc ca ele să fie discutate în ședința de lunea viitoare, să nu mai fie amânate", a ținut să menționeze președintele Organizației Județene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Politică-Administrație : Proteste cu ouă la PDL Constanța
Pagina a fost generata in 0.5885 secunde