PD-L ar putea avea o nouă denumire și o altă siglă

1607
Cei 21 de membri ai Comisiei care va fi înființată în PD-L vor avea ca sarcină, printre altele, studierea oportunității schimbării denumirii partidului și a siglei, secretarul general Vasile Blaga pronunțându-se deja în favoarea unui asemenea demers.
Existența Comisiei de modificare a statutului PD-L va fi oficializată după ședința Colegiului Director al partidului ce urmează să aibă loc sâmbătă, la Brașov. "Sunt discuții pe care le avem în PD-L și vom discuta în Comisia de statut despre oportunitatea modificării siglei și numelui", a spus vicepreședintele Gheorghe Flutur ieri, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PD-L.
Secretarul general Vasile Blaga s-a pronunțat deja în favoarea unor asemenea schimbări, cu rezerva că o decizie definitivă este apanajul exclusiv al Conferinței Naționale a partidului, programate pentru acest an. Pe de altă parte, Blaga a spus că modificarea trebuie făcută din timp, astfel încât noul nume al partidului să poată fi impus în perspectiva următorului ciclu electoral. În ceea ce privește o eventuală preferință  a sa pentru o orientare creștin-democrată a PD-L, Blaga spus: "Partidele populare au o tentă puternică creștin-democrată".
În schimb, europarlamentarii PD-L Monica Macovei și Cristian Preda, care au prezentat ieri conducerii partidului o serie de propuneri de modificare a statutului, nu au încă un punct de vedere pe tema denumirii partidului. "Sunt mulți membri ai partidului care se gândesc la lucrurile astea și vă promitem că ne vom exprima și noi. E un partid popular ce cuprinde un număr mare de sensibilități și tema este în curs de reflecție", a spus Preda.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4051 secunde