Pasarelele din Mamaia - unde vor fi amplasate și cum vor arăta

2809
9
Pasarelele din Mamaia - unde vor fi amplasate și cum vor arăta - pasarelamamaia-1356618289.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Constanța au lansat un anunț de licitație pentru găsirea companiei care va furniza servicii de dirigenție de șantier și asistența tehnică pentru obiectivul de investiții "Îmbunătățirea accesului în Stațiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale". Concret, este vorba despre lucrările de construire a celor trei pasarele pietonale cu structură metalică ce vor fi amplasate în stațiunea Mamaia. Scopul realizării acestui proiect este acela de a fluidiza traficul auto și pietonal pe bulevardul Mamaia. Întreaga inițiativă are o valoare de 10 milioane de lei, din care contribuția Uniunii Europene se ridică la aproximativ 7 milioane de lei, cea a Guvernului, la 1,5 milioane de lei, în timp ce municipalitatea va trebui să aloce 171.270 de lei. Compania care se va ocupa de urmărirea și verificarea execuției lucrărilor de bună calitate în conformitate cu cerințele legii 10/1995, va primi aproximativ 84.000 de lei. 

Potrivit documentației aferente proiectului, pasarelele trebuie să aibă teme arhitecturale în ton cu specificul zonei în care vor fi amplasate. Astfel, pasarela "Iaht", care va fi amplasată la intrarea sudică în Mamaia, la trecerea de pietoni semaforizată de lângă Satul de Vacanță, va avea forma punții unui iaht, cu proră și catarg. 

Cea de-a doua pasarelă se va numi "Năvod și Pescăruș", iar amplasamentul său va fi la nodul central al stațiunii, în apropierea Cazinoului. Tema aleasă pentru această inițiativă permite construirea unei pasarele într-o formă neuzuală. Structura reprezintă ochiurile unui năvod, iar accesul dinspre Cazino se va face printr-o rampă circulară, în formă de melc, fără scări, care va putea fi utilizată și de persoanele cu dificultăți locomotorii. Pe partea cu lacul Siutghiol, pietonii vor putea urca pe pasarelă cu ajutorul unei rampe înclinate. Potrivit proiectului, rampa va pleca în curbă de pe pasarelă, în lungul bulevardului, spre Năvodari. La jumătatea ei, aceasta va fi întoarsă cu 180 de grade și va continua până la nivelul trotuarului. 

Ultima pasarelă, intitulată simbolic "Val Retro", va fi amplasată în apropierea Hotelului Rex pentru a coincide cu arhitectura și vechimea construcției. Aceasta va fi realizată din fier forjat și va avea un design retro, amintind de perioada de sfârșit a secolului XIX. Firmele interesate să participe la această licitație își pot depune oferta până pe 14 ianuarie, ora 10.00.

Comentează știrea

Lucia
28 decembrie 2012
Pasarele

In sfarsit,o idee buna pentru statiunea Mamaia.Mai bine ,mai tarziu ,decat niciodata. Sper sa fie pusa in practica.

geo
28 decembrie 2012
aiurea

bani aruncati aiurea nu o sa le foloseasca nimeni, moft

bobo
28 decembrie 2012
gresit

una va fi amplasata exact in dreptul hotelului Flora, cine detine hotelul Flora, mazarachinii la cat de lungi vor fi daca nu vor avea scari , iti va tb 6-7 minute sa le treci, asadar cred ca vor fi multe accidente, sper sa ma insel.

Marius
28 decembrie 2012
De acord cu primele doua

Cred ca ar fi bine sa fie una si pe Lapusneanu in zona Dobrogea. Cel putin vara e o aventura sa treci strada in zona aia si stiu ca au fost si multe accidente pe trecerile de pietoni dintre Zodiac si Dobrogea.

...
28 decembrie 2012
...

Vor fi folosite. Dacă poliția își face treaba și îi amendează pe cei care trec aiurea. Dacă nu, nu! Din păcate, suntem un popor needeucat și nu ascultam decât de frică. Punct.

Mishu
29 decembrie 2012
Apropos de Primarie

Anul trecut golanul Mazare bagase o legenda cu un egiptean bogat, care in loc sa-si ajute conationalii care-s vai de capul lor, prefera sa ii ajuta pe constanteni... !?! A uitat mascariciul primar de minciuna cu "egipteanul" ?!?

un cetatean
30 decembrie 2012
bataie de joc

Mazare face orice cu bani mulți nu pentru că avem nevoie noi de prostiile alea care nu folosesc nimănui ci ca să îi rămână și lui ceva. Atât îl duce pe el capul atât face. Cine dracu se suie pe alea și pentru ce. O șosea mare ocolește stațiunea nu trece prin ea.

admirator
1 ianuarie 2013
si cu ce va ajuta

municipiul Constanta, "pasarelele" din Mamaia? Banii cine ii da? Si pasaroii unde vor astepta 'pasarelele'? La multi ani!

ion
14 ianuarie 2014
cinste primarului

bravo radule mergi inainte nu te lua dupa toti neispraviti,dar sa te ti de promisiune si sa fie cat mai repede date spre folosinta.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Carambol pe bulevardul Mamaia
Pagina a fost generata in 0.4626 secunde