Liberalul Ludovic Orban:

"Partidul de guvernământ ar trebui să plece acasă, să-și facă seppuku"

181
1

Articole de la același autor

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu mai crede nicio declarație a unui oficial PSD referitoare la taxe și impozite și le-a solicitat social-democraților să scoată din programul de guvernare toate aberațiile fiscale.


"Nu mai cred nicio declarație a niciunui oficial PSD referitoare la taxe și impozite. Le solicit încă o dată să vină în fața Parlamentului și să scoată din programul de guvernare toate aberațiile fiscale pe care le-au introdus la investirea Guvernului Tudose. Este incredibil ce se întâmplă", a spus Ludovic Orban, întrebat despre anunțul premierului Mihai Tudose privind renunțarea la taxa de solidaritate.


Legat de deficitul bugetar, președintele PNL a spus că, după datele pe primele șase luni ale anului, "partidul de guvernământ ar trebui să plece acasă, să-și facă seppuku".


"Deși ai creștere economică, practic încasările la buget sunt cu peste 5 miliarde de lei mai mici decât previziunile. Să nu vă luați după șmecheriile pe care le fac în prezentarea datelor că au crescut încasările în raport cu 2016. Fac o precizare, pentru prima oară în buget au fost incluși bani, plățile directe venite de la Uniunea Europeană către fermieri. Din cauza asta apare o creștere a veniturilor în raport cu 2016. Scăzând acești bani, care practic au fost introduși suplimentar pentru a reduce deficitul bugetar, în mod evident este o șmecherie contabilă pe care au făcut-o și de care nu trebuie să ținem cont. Realitatea este că, față de previziunile din proiectul de buget, sunt încasări cu 5,1 miliarde mai puțin, ceea ce arată că Guvernul este incapabil să conducă economia, să lupte cu evaziunea fiscală, să asigure veniturile necesare la bugetul de stat și a generat cheltuieli pentru care nu exista niciun fel de suport în realitatea economică", a susținut Orban.


Premierul Mihai Tudose a anunțat, zilele trecute, că introducerea taxei de solidaritate poate fi trecută la capitolul "discutate și uitate". 


El a explicat că din simulările realizate privind această măsură a rezultat că era prea puțin pentru a face ceva. 


"Era prea mare deranjul, dacă vreți", a explicat prim-ministrul. 


Comentează știrea

Constantean
29 iulie 2017
Pleaca tu acasa!!

Alegerile parlamentare sunt O DATA LA 4 (PATRU) ANI. Doar suntem STAT DE DREPT nu doar declarativ.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5027 secunde