Parlamentul solicită retragerea miniștrilor cu aviz negativ

180
Parlamentul solicită retragerea miniștrilor cu aviz negativ - dddd-1583761349.jpg
Președinții Camerei Deputaților și Senatului i-au solicitat luni premierului desemnat, Florin Cîțu, să-i retragă pe miniștrii propuși care au primit aviz negativ la audierile din comisiile de specialitate, relatează Agerpres. Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, întrunite luni în ședință comună, au examinat avizele elaborate de comisiile parlamentare permanente de specialitate în urma audierii candidaților propuși la funcțiile de ministru de prim-ministrul desemnat, Florin Cîțu.

"Având în vedere faptul că 7 dintre candidații la funcția de ministru au primit aviz negativ, Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit să vă solicite să nominalizați alte persoane pentru funcția de ministru în locul candidaților de ministru care au primit avize negative la audierile în fața comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Cu atât mai mult, în contextul actual al evoluției răspândirii coronavirusului (COVID - 19) aveți obligația față de români să desemnați un ministru al sănătății care să lucreze 24 de ore din 24 în interesul populației și nu în interesul firmelor private, așa cum a demonstrat până acum", se arată în solicitarea președinților celor două Camere ale Parlamentului.

Ei își exprimă speranța că premierul desemnat va da curs solicitării. "Avem speranța că veți transmite cu celeritate noile propuneri, în spiritul principiului colaborării loiale dintre autorități, astfel încât Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului să poată stabili data ședinței comune pentru învestire, în interiorul termenului de 15 zile prevăzut de art. 87 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, până la data de 13 martie 2020. Această hotărâre a avut la bază decizia Curții Constituționale a României nr. 356/2007 prin care a fost soluționat un conflict juridic de natură constituțională dintre Președintele României și Guvernul de la acea vreme", se explică în documentul citat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0401 secunde