"Parlamentul penalilor", un nou episod? "Liderul maxim" a dat semnalul: Scut protector pentru Rovana!

1949
6

Articole de la același autor

Scriam, săptămâna trecută, într-un editorial, despre o mișcare interesantă a Ministerului Justiției, care ar putea produce mare deranj în rândul celor despre care se spune că ar face afaceri necurate prin Brazilia. Să aibă Liviu un motiv de îngrijorare?

A apărut, mai apoi, punerea sub urmărire penală a vicepremierului Sevil Shhaideh și cererea DNA-ului înaintată Parlamentului pentru încuviințarea urmăririi penale a Rovanei Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene. Probleme tot pentru oamenii de încredere ai lui Liviu…

Speța este bine cunoscută: "Dosarul Belina", în care cele două personaje, ambele legate cu fire ombilicale de liderul PSD, sunt acuzate de abuz în serviciu / trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Shhaideh era pe atunci secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, iar Plumb, ministrul Mediului, așadar, două piese "grele" în instituții cu mulți bani și cu influență uriașă în economia de ansamblu a națiunii.

DNA a intrat pe fir și a dat drumul dosarului, iar acum justiția trebuie să își facă treaba, să dea verdictul, dacă statul a fost în vreun fel prejudiciat, dacă s-a comis o ilegalitate. Pentru că, repet și pe această cale: nu DNA te bagă în pușcărie, nu DNA te condamnă! Sentința o dă completul de judecată, și nu procurorii huliți la Antena 3.

Revenind la subiect. Va putea oare justiția să deslușească ițele încurcate ale acestui caz, în condițiile în care pentru Rovana Plumb există din start portițe de scăpare? Iar poarta cea mare a deschis-o - nici nu se putea altfel - "liderul maxim" al PSD, care, într-o emisiune difuzată, aseară, de Antena 3, a dat semnalul: "Voi vota împotriva cererii DNA!". Așadar, mesajul a fost transmis, linia ce trebuie urmată a fost trasată și nu cred că oastea roșie va proceda altfel. Mai mult, având în vedere antecedentele din Parlament (a se vedea cazul lui Vosganian, cel cu mirul), sunt aproape convins că parlamentarii vor face scut în calea justiției și o vor proteja pe Rovana.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. Cert este că cererea DNA a ajuns la Camera Deputaților și este pusă în dezbatere.

Trebuie să recunosc că nu l-am simpatizat niciodată pe Liviu Dragnea. Îl asemuiesc cu un dictator travestit în apostolul democrației și al dialogului, pentru că este un excepțional orator, adulat de o anumită categorie din masa generoasă a votanților PSD. Ceea ce a făcut aseară Liviu Dragnea mi se pare a fi o incitare la obstrucționarea actului de justiție. Dacă știi că ești curat, nevinovat, că nu ai intrat în combinații dubioase și nu ai făcut afaceri ilegale, de ce te temi? De ce nu ieși în față și să spui: "Justiția să decidă!"? Se pare că nu mai este timp de diplomații. Se strânge oare lațul? 

Comentează știrea

rex
25 septembrie 2017
Lichelism!

Aoleo, deontologul S. Mihalache sare la jugulara lui Dragnea ptr ca nu lasa mafia din justitie sa macelareasca PSD-ul "votat si adulat" de romanii cu mintea la purtator, cei ce sunt dotati cu o teasta ptr a nu le ploua in gat, voteaza lepre ca basescu, nazisti hot de case si vanzator de copii sau securistii ca mucusor ban! Deontologuul, nu a carmit de fel cand "cucuveaua mov si tractoristul, lazar, au ignorat cererile comisiei parlamentare, deci unii sunt mume altii ciume, adevarul este ca CIUMA NEAGRA, isi bate joc de Romania si de romani!

Gigi
25 septembrie 2017
Da !

Latul se strange continuu ! Dragnea stie ca va ajunge la puscarie si face tot posibilul ca sa intarzie , sa amane momentul ... Si asta , cu riscul distrugerii PSD-ului ! Ma refer la oamenii care inca mai cred in social-democratie si nu la baroni si la pegra ordinara din jurul bossilor PSD-isti si ALDE , mafioti sadea , interlopi ordinari , penali si gainari de trib ciumat , lombrosieni notorii , de tip Badalau , Codrin Stefanescu , tiganii Voicu si Niki Scorpion , Tariceanu , Vosganian si alte nenumarate lichele ... In toamna asta , PSD-ul , ori va disparea , ori va supravietui , anemic si emasculat temeinic ... Aleluia ! Aleluia ! Aleluia ! Mama lor ...

Sindbad
25 septembrie 2017
Frăția borfașilor!

Scut au făcut pesediștii și în jurul lui Bivolaru, Nicolescu de la Argeș, Năstase vânătorul ratat. De unde reiese că articolul din Constituție că toți cetățenii sunt egali în fața legii e frecție la picior de lemn pt. ciuma roșie. După atâtea pomeni și mocangeli date atât bugetărimii cât și prostimii, se așteaptă ciocu mic și uitatul în altă parte. Dna Shaideh, ați venit/numită la Min. Dezvoltării, după Dragnea, cum a venit Făgădău după Mazăre, doar să să îngropați rahatul mai adânc? Să nu se prindă prostimea? Să-i șantajați pe primari cu aprobarea fondurilor? Când ați pierdut onoarea, nu mai e nimic de pierdut...

inima zburdalnica
27 septembrie 2017
puscariabilii

Ar trebui modificata legslatia si sa mai fie primiti in parlament decat daca esti pemnal ,iar jegosul ala mincinos de TARICEANU care a spus ca el a dat mii de HG-URI cu retrocedari ca la Belina nu degeaba este cercetat pt marturie mincinoasa (nu a dat nici una)

europeanu
2 octombrie 2017
Hotii !

parlamentul penalilor trebuie luat la bani marunti de la baza.De exemplu sa incepem cu martin de la polaris.Bagat la parnaie impreuna cu judecatorul care a aprobat penalitatile.Inceputul l-au facut americanii cu titisor.La Poarta Alba sa se intalneasca cu hotii mazare,fagadau,strutu si spagoveanu.Asta pentru inceput.Ce ziceti ?

/.
3 octombrie 2017
Sindromu Belina lu Dragnea și Tăriceana

Tot cu 0,30 vă plătresc comenturile ?

Pagina a fost generata in 1.7758 secunde