Parlamentul a aprobat statutul senatorilor și deputaților

118
1
Parlamentul a aprobat statutul senatorilor și deputaților - vot1368005614-1372683947.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților și Senatul, reunite în sesiune extraordinară, au aprobat, astăzi, reexaminarea Legii privind Statutul senatorilor și deputaților ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României. Decizia a fost luată cu 391 de voturi pentru și un vot împotrivă. Potrivit Agerpres, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a afirmat că are acordul tuturor grupurilor politice parlamentare privind votarea în unanimitate a modificărilor aduse Statutului deputaților și senatorilor .




Comisiile juridice ale Senatului și Camerei Deputaților și Comisia specială pentru Statut au decis, astăzi, eliminarea prevederilor din Statutul senatorilor și deputaților asupra cărora Curtea Constituțională avea obiecții de neconstituționalitate. Astfel, cele trei comisii au decis eliminarea articolului 24 indice 1 și indice 2, care prevedeau reținerea parlamentarilor în caz de infracțiune flagrantă, dar și procedura în cazul cererii de începere a urmăririi penale a unui membru al Guvernului care are și calitatea de deputat sau de senator. 




Comentează știrea

admirator
1 iulie 2013
hahahaha!

in unanimitate, tovarasii s-au votat deasupra legilor si au consfintit ca nu nu sunt egali cu ceilalti cetateni ai tarii... O fi constitutionala chestia asta? Ceausescu redivivus... doar el a dat ordin ca tot activul de partid sa nu fie arestat fara hotarirea conducerii PCR. S-a schimbat ceva? Am revenit la "Epoca de aur". "Traiasca si infloreasca scumpa noastra patrie, Republica Secureilor si Pecerilor Romani!" Ba, bine i-ati votat!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6666 secunde