Parlamentarii de la AUR Constanța au trecut Prutul. „Trebuie să facem mai mult pentru fraţii noştri”

773

Articole de la același autor

Zilele trecute, parlamentarii constănțeni ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) – senatorii Sorin Cristian Mateescu, Evdochia Aelenei și deputații Dumitru Viorel Focșa și Dănuț Aelenei, au fost prezenți în Republica Moldova, cel de-al doilea stat românesc, la aniversarea a 103 ani de la alipirea Basarabiei la România. Alături de parlamentarii constănțeni au fost prezenți și mai mulți parlamentari ai AUR din țară deoarece partidul şi-a inaugurat şi filiala de la Chişinău.

Cei patru parlamentari constănțeni au vizitat mai multe localități din Moldova, printre care Căușeni sau Ștefan Vodă, aflate la extremitatea estică a Republicii, conduse de primari pro-România.

AUR consideră că reunirea cu Moldova este o obligație istorică, o datorie națională, o reparație a greșelilor trecutului, o readucere acasă a fraților basarabeni de peste Prut!

„În momentul în care România a cedat fără luptă acest teritoriu românesc, în școlile românești s-a pus o bandă neagră pe harta României Mari unde era Basarabia. În momentul comunicatului oficial al Guvernului și al Regelui, din vara lui 1940, toți românii s-au așezat în genunchi, în semn de doliu. Este, astfel, datoria românilor să își aducă frații și surorile acasă! Nu sunt ruși, nu sunt săraci, nu sunt de blamat, așa cum se tot propagă în România noastră de ani de zile. Sunt ai noștri și avem obligația să reparăm acest accident istoric!”, a declarat deputatul Dumitru Viorel Focșa.

La rândul lui, senatorul Sorin Mateescu a spus că nu există niciun temei legal pentru care „să fim separați și cu sârmă ghimpată între noi”.

„Sunt cuprinsă de emoții și profunde trăiri sufletești. Dacă în Valea Timocului, unde am fost recent, vorbim de români uitați, în Basarabia vorbim de români abandonați. Statul român acordă o serie de ajutoare, dar parcă o face ca pe o formă de obligație, cu dorința de a dispărea imediat după aceea din realitatea acestor oameni. Trebuie să facem mult mai mult, să încheiem această „asistență socială” și să punem piciorul în prag: REUnire și gata! La 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România lansăm AUR Moldova. Nu este doar o lansare de partid, este o revenire a românilor în România basarabeană. Suntem obligați să facem dreptate! Dreptate pentru Moldova, dreptate pentru România!”, a adăugat senatorul constănţean Evdochia Aelenei.

„Eu știu că suntem un partener strategic al NATO și, date fiind desele aplicații militare în zonă, unde statul român este amfitrion și ne asumăm rolul de lider în regiune, ar trebui să acționăm ca atare! Care sunt interesele Federației Ruse aici? O zonă de tampon, dar zone de tampon mai sunt și Transnistria, mai nou și Crimeea... tot ceea ce este în jurul nostru este doar „tampon”, noi – partenerii strategici – nu avem nimic de spus? Consider că, fiind și în Postul Paștelui, trebuie să „dăm Cezarului ceea ce e al Cezarului” – așa cum a spus Mântuitorul, astfel că Rusia să își ia ceea ce vrea, noi românii avem datoria și obligația să ne luăm frații înapoi. Sângele românesc nu este un „tampon” politic, nu suntem războinici și ne dorim un singur lucru: România Mare, în vechile hotare!”, a completat deputatul Dănuț Aelenei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4729 secunde