Parlamentari găsiți incompatibili de ANI

117
Parlamentari găsiți incompatibili de ANI - parlamentari-1416488137.jpg

Articole de la același autor

Senatorul UNPR Șerban Mihăilescu și deputații Antal Istvan (UDMR) și Mihai Popa (PSD) au fost găsiți în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI), întrucât au deținut simultan și funcția de administrator la societăți.


Potrivit ANI, Mihăilescu a deținut și funcția de administrator al unei societãți comerciale, în perioada 19 decembrie 2012 - 24 decembrie 2013, iar Antal, în perioada 19 decembrie 2008 - 11 decembrie 2013, în timp ce Popa a fost administrator la două societăți comerciale, în perioada 20 decembrie 2012 - 9 ianuarie 2014. 


Ei au încălcat, astfel, dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora calitatea de senator și respectiv deputat este incompatibilã cu funcția de administrator la societãțile comerciale.


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare și elementele identificate și au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.


Conform legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Decizie ANI / Tusac, incompatibil
Pagina a fost generata in 0.9875 secunde