Parcurile din oraș, stropite împotriva insectelor de angajații primăriei

Marţi, 30 Iunie 2020
163

Articole de la acelaşi autor

Pentru a elimina riscurile de îmbolnăvire a populației, Primăria Constanța a decis să stropească împotriva insectelor toate parcurile, scuarurile și promenadele din municipiu. După ce zilele trecute au fost pulverizate zona Gară, Abator, CET, Poarta 6, Km 4-5, Km 5, echipele care asigură dezinsecția au stropit în cursul zilei de ieri spațiile verzi din cartierele ICIL, Dacia, Trocadero, Tomis I, Tomis II și Tomis III. O atenție sporită se acordă în același timp și platformelor de deșeuri care sunt dezinfectate și igienizate.


Pe această cale, reprezentanții Primăriei atenționează apicultorii și sericicultorii, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, că trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

De asemenea, persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați. Pagina a fost generata in 0.4584 secunde