Paleologu, prima reacție după ce a fost propus să candideze la Cotroceni

169
Paleologu, prima reacție după ce a fost propus să candideze la Cotroceni - bigadministratie1-1566732134.jpg
Theodor Paleologu a anunțat duminică, la ședința Consiliului Național PMP, cum dorește să fie campania sa electorală. El se vede în rolul unui președinte-învățător, trimitere la formarea sa de educator și om de cultură.


"În primul rînd mă gîndesc la tatăl meu. Lui vreau să-i dedic marea încleștare care urmează. Vocația mea este aceea de educator. Fiind vorba de o campanie prezidențială, o voi trata ca pe un imens exercițiu de pedagogie națională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii țări. Explic toate motivațiile și intențiile mele în scrisoarea pe care am adresat-o tatălui meu", a scris Theodor Paleologu pe Facebook, unde a atașat și scrisoarea.


El spune, în scrisoarea către tatăl său, că este cu adevărat fericit doar atunci când citește o carte bună și, mai cu seamă, când ține cursuri.


"Fiind vorba, însă, de o campanie prezidențială, o voi trata ca pe un imens exercițiu de pedagogie națională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii țări, un curs despre valorile care țin o societate împreună, despre moștenire și educație, despre legătura dintre justiție și pace socială, despre dreptate și libertate ca fundamente ale prosperității, despre grija pentru natură și criza demografică, despre diplomație și rolul României în lume. Îmi voi expune cu fermitate principiile și punctele de vedere, dar în primul rînd voi asculta, căci un bun educator trebuie să asculte și să faciliteze dialogul, să-i încurajeze pe ceilalți să spună ce gîndesc", scrie Theodor Paleologu.


În opinia lui Paleologu, după președintele jucător și președintele spectator, e nevoie de un președinte învățător: un învățător care învață el însuși, care ascultă și pune întrebările cu adevărat importante, care intervine pentru a clarifica dezbaterea publică.


"Un președinte învățător este un educator și un inspirator, un continuator și un transmițător, un mediator și un moderator, un ascultător și un îndrumător. Doar un colosal efort de educație poate ridica această țară. În ultimă instanță toate problemele noastre încep și se termină cu educația", subliniază Theodor Paleologu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2803 secunde