Palaz: Tusac și prietenii lui fac "Vrei să fii miliardar?" cu banii publici

3706
5
Palaz: Tusac și prietenii lui fac
Prefectul Claudiu Iorga Palaz a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că îl va reclama la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pentru abuz în serviciu.
Palaz a făcut public ceea ce numește un "adevărat dosar de corupție din administrația publică locală din Mangalia". Prefectul a explicat că, în urma unei audiențe pe care a avut-o administratorul firmei SC Anca Irina SA, a sesizat mai multe nereguli în ceea ce privește gestionarea creanței pe care această firmă o datorează Primăriei Mangalia. Cel mai grav aspect, potrivit lui Palaz, este acela că Tusac a cesionat creanța către Sorin Gabriel Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazare. În această situație, reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a transmis edilului Mangaliei că are timp până luni, la ora 12.00, să remită Prefecturii o adresă prin care să facă dovada că cesionarea creanței s-a făcut în conformitate cu o hotărâre de con-siliu local și să precizeze motivul pentru care s-a luat o astfel de decizie.
"Situația se îndreaptă vertiginos către un dosar de corupție în Primăria Mangalia. În urma unei audien-țe, în data de 11 august 2011, am făcut o adresă la Primăria Mangalia, prin care l-am rugat pe primarul Claudiu Tusac să prezinte mandatul în baza căruia a fost împuternicit să semneze contractul de cesiune de creanță pentru suma de patru miliarde lei vechi pe care cedantul o deține asupra creditoarei SC Anca Irina SA, societate aflată în insolvență.(...) Nu știu cum, prin ce întâmplare, domnul primar a cesionat această creanță, în loc să o execute, fără aprobarea consiliului, că până la această dată nu mi s-a răspuns la nicio adresă, către numitul Sorin Gabriel Strutinsky. Am solicitat documente din care să reiasă că domnul primar, tizul meu, Claudiu Tusac, a fost împuternicit de Consiliul Local să facă acest lucru. Sunt bani publici. Care este motivul pentru care s-a făcut această cesiune nu înțeleg. Nu ai cum să faci acest lucru fără un proiect de hotărâre. Dacă luni, până la ora 12.00, tizul meu nu-mi transmite documentele pe care i le-am solicitat, trimit dosarul la DNA. Voi reclama faptul că s-a făcut o cesiune fără aprobarea Consiliului Local. Este un abuz în serviciu. Nu facem așa: sunăm un prieten, ca la Vrei să fii miliardar, și îl întrebăm dacă vrea să preia o creanță. Probabil că asta și este acolo, un fel de Vrei să fii miliardar. Administrația nu se face după ureche", a declarat Palaz.
Prefectul a menționat că, în urma cercetărilor sale, s-a dovedit că și alte creanțe ale SC Anca Irina SA către alte două firme au fost preluate tot de către Sorin Strutinsky.
Ulterior, administratorul firmei SC Anca Irina SA, Nicolae Viereanu, a declarat că banii pentru plata creanțelor există, dar nimeni nu vrea să îi primească. El a menționat că în istoricul "relației" dintre firma pe care o administrează și Strutinsky există mai multe episoade din care se poate observa că scopul afaceristului și cel al administrației locale nu este acela de a obține banii din creanță, ci de a prelua întreaga societate.
"Am banii în cont, am nouă miliarde și nu am cui să dau banii. Primăria re-fuză să ia banii, pentru că a predat creanța, domnul Strutinsky nu vrea să îi ia. De asemenea, există o adresă către bancă, prin care se solicită să nu se facă plățile, să nu mi se permită mie să fac plățile, deoarece dânsul are alte gânduri, vor să ia societatea în contul creanței", a declarat Viereanu.

Comentează știrea

Sa le fie rusine si sa le stea -n gat !
24 septembrie 2011
Abuz in Mangalia

Bravo Viereanu ca i-ai dat in vileag ! Ce daca te lupti cu marii rechini ai litoralului si ce daca ai fost singur ? Acum ai o sansa, dupa atatia ani ? AI O SANSA PENTRU CA TE-A AUZIT LEGEA !!! Sa vedem daca pe lege o va auzi CINEVA ??? Sau sa vedem cat si pana cand VA VORBI LEGEA ? Si sa vedem ce vor face rechinii ? Oare vor fugi ... sau vor manca legea ???

mangaliot
25 septembrie 2011
abuzurile lui tusac

Viereanule lasa oamenii cu bani sa se bata pentru hoteluri iar tu candideaza la PRIMARIE. Mangalia are nevoie de oameni onesti. Suntem satui de abuzurile lui Tusac.

un consilier
25 septembrie 2011
Cesionare de creante la voia primarului

Va dau un pont : am participat la toate sedintele de Consiliu si niciodata nu a fost pusa in discutie cesionarea acestei creante deci cu atat mai mult nu se justifica LIPSA BANILOR PE ACEASTA CREANTA CESIONATA !!! Verificati la banca ! Sa stiti ca Tusac nu este la primul abuz de felul acesta !

constantean
26 septembrie 2011
Prefectul Palaz nu este corupt

D-le Prefect aveti ocazia sa il demascati pe Tusac. Constantenii stiu ca sunteti corect si nu va lasati intimidat. Ajutati-l pe Viereanu ca este un om cinstit si se lupta pentru societate de ani de zile. Sa vedem cu ce acte se prezinta astazi Tusac ?

corupt
29 septembrie 2011
tusac corupt

nu-l mai satura pe tusac ghiorlania , are o foame de bani

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Palaz pregătește primarii de secetă
Pagina a fost generata in 0.3805 secunde