În week-end, motocicliști, oameni politici și vedete la CN de endurocross

Palaz și Burcea au adus mii de turiști la Adamclisi

1420

Articole de la același autor

Prefectura Constanța, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Primăria Adamclisi și Federația Română

de Motociclism, a organizat, în week-end, în fosta carieră de piatră din apropierea localității Urluia, una dintre etapele Campionatului Național de endurocross și Cupa "Tropaeum Traiani".

Traseul, lung de zece kilometri, a inclus toate tipurile de dificultăți specifice acestui tip de sport, o parte a rutei trecând chiar și prin pădurea din apropiere. De aseme-nea, au fost amenajate corturi spe-ciale și spații de campare pentru participanți, o scenă cu DJ, iar la competiția de ieri, a participat și prezentatorul TV Dani Oțil.

Reamintim că, în data de 10 august, Prefectura Constanța a semnat parteneriatul cu Federația Română de Motociclism și CS Vectra Brașov, pentru organizarea concursului Open internațional Trofeum Traiani la endu-rocros, ce a avut loc sâmbătă, și a etapei de Campionat Național de endurocros, de duminică.

Primarul din Adamclisi, Anton Burcea, care a pus utilajele primăriei la dispoziție pentru organizarea eve-nimentului, a asigurat locația și a urmărit îndeaproape ca totul să decurgă așa cum a fost plănuit, s-a declarat vizibil încântat de această inițiativă.

"Este o premieră pentru comuna Adam-clisi, pentru Dobrogea și pentru sud-estul României. Cred că es-te un mare beneficiu pentru comuna noas-tră, deoarece este un început. Sperăm că această competiție va ajuta la dezvoltarea turismului în zona noastră, având în vedere că există și cele trei puncte importante: Monumentul Adamclisi, cetatea și Muzeul. Cred că numărul de turiști va fi mult mai mare cu prilejul demarării unei astfel de inițiative. Dorim ca, pe viitor, să se dezvolte această competiție și să fie adusă la nivel internațional", a declarat Anton Burcea.

Participanții au lăudat organizarea

Participanții, majoritatea din România, dar și din Ungaria, au fost încântați de modul în care s-a desfășurat întreaga competiție, exprimându-și dorința de a reveni și anul viitor la o competiție internațională.

"Este o organizare foarte bună, ținând cont și de faptul că asistăm la o premieră în această locație. Autoritățile și-au dat silința ca lucrurile să iasă foarte bine. Am venit cu o echipă de la Sibiu, cu trei piloți, și sperăm ca autoritățile să își continue proiectul și anul viitor, să putem veni tot aici pentru o competiție interna-țională. Astăzi (n.r. - sâmbătă), participă în jur de 40 de piloți. Mâine (n.r. - duminică), va fi etapă de endurocross, etapă de Campionat Național cu traseu de motocross care va merge și prin pădure, unde există o porțiune de șase kilometri de teren accidentat", a declarat, pentru "Cuget Liber", Gabriel Marius Dumitru, președintele Clubului Black Ryders din Sibiu.

v v v

Prefectul Claudiu Palaz, princi-palul organizator al acestui eveniment și un împătimit al ATV-urilor, a declarat că este mulțumit de felul în care s-a finalizat inițiativa sa și a vorbit despre beneficiile pe care județul Constanța le poate avea de pe urma demarării unor astfel de acțiuni sportive.

"În primul rând, îmi doresc ca beneficiari să fie constănțenii și turiștii, pentru că este o alternativă la petrecerea timpului pentru cei veniți la mare sau pentru constănțenii care doresc să facă ceva distractiv în două zile de week-end. Este o variantă bună în ceea ce privește locația aleasă, Primăria Adamclisi ne-a ajutat foarte mult prin sponsorizare, nu a perceput niciun fel de taxă pentru locația folosită, una care nu producea absolut deloc și care se pretează pentru un astfel de eveniment, iar domnul primar a fost de acord să o folosim. Cel care are de câștigat este județul; oare câți știau de zona Adamclisi, cu toate că este o zonă superbă și sunt obiective turistice importante de vizitat? Dorim să extindem proiectul, cu desfășurarea acestui concurs pe trei-patru zile și camparea în zonă a motocicliștilor, pentru a putea să oferim și alte variante de sport", a declarat Claudiu Palaz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6778 secunde