Palaz pregătește primarii de secetă

1679
1
Palaz pregătește primarii de secetă - numeroclaudiupalaz03-1316809808.jpg

Articole de la același autor

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a transmis tuturor autorităților administrației publice locale și cetățenilor să aibă în vedere o serie de măsuri pentru prevenirea efector secetei.
Potrivit comunicatului din partea Prefecturii, această decizie a fost luată în urma unor adrese din partea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobro-gea" al județului Constanța, referitoare la manifestarea secetei pedologice moderate care a afectat județul Constanța și ținându-se cont de prognoza meteorologică pentru intervalul 22-29 septembrie.
Măsurile menționate de prefect impun interzicerea arderea miriștii, a vegetației uscate și a resturilor vegetale, restricționarea, pe anumite intervale orare, a efectuării unor lucrări care creează condiții favorizante pentru producerea de incendii și interzicerea utilizării focului deschis în zonele afectate de uscăciune avansată.
De asemenea, vor fi intensificate controalele și acțiunile de informare preventivă, de către membrii compartimentelor de prevenire din structura Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, în zonele cu culturi agricole și în locuri cu vegetație forestieră, mai ales cele frecventate pentru agrement.
Rezervele de apă pentru incendiu vor fi asigurate și verificate zilnic, iar arderea resturilor vegetale, gunoaielor și deșeurilor, fără obținerea permisului de la primărie și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului, se va sancționa cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.
Primarii și operatorilor economici cu atribuții în managementul situațiilor de urgență sunt obligați să revadă și să pună în aplicare Planul de măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului cald 2011, aprobat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Comentează știrea

ion
25 septembrie 2011
Recomandare calduroasa.

Lasa-ne, lasa-ne!!!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Social : Palaz și Mazăre se judecă pentru un bloc
Pagina a fost generata in 0.4244 secunde