Palaz atacă în contencios administrativ cinci hotărâri ale Consiliului Local Mangalia

1188
Palaz atacă în contencios administrativ cinci hotărâri ale Consiliului Local Mangalia - 2532d61f0df434af1ace1822304f6729.jpg
Activitatea administrației publice locale din Mangalia revine în atenția Prefecturii Constanța, respectiv a prefectului Claudiu Palaz. Dacă în contextul celei mai recente "ciocniri" dintre cele două instituții a fost vorba de suspendarea din funcție, de către reprezentantul Guvernului în Teritoriu, a primarului social-democrat Claudiu Tusac, pe motiv de incompatibilitate, de data aceasta Consiliul Local intră în vizorul Prefecturii Constanța.
În această ordine de idei, prefectul Claudiu Palaz a atacat în contencios administrativ cinci hotărâri adoptate de CL Mangalia, în conformitate cu prevederile Legii 554/2004 privind contenciosul administrativ cu modificările și completările ulterioare ale Legii 340/2004 referitoare la prefect și instituția prefectului. Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța și se referă la anularea hotărârilor de Consiliu Local cu numerele 18, 23, 39, 40 și 41, adoptate în ședința din 29 ianuarie 2010.
Interesant de remarcat este că patru dintre aceste hotărâri au drept obiect încheierea unor contracte de asociere între Consiliul Local Mangalia, prin intermediul Serviciului Public ADPP, cu S.C. Tander Maxx SRL, S.C. Magelan Tour SRL, S.C. Trend Times SRL și S.C. Click Net Advertising SRL, altfel spus, așa cum subliniază prefectul Palaz, cu "persoane juridice care desfășoară activități ce nu au ca finalitate acțiuni de utilitate publică, așa cum prevede legea", ceea ce este nelegal, susține șeful Prefecturii Constanța.
"În ceea ce privește hotărârea privind însușirea inventarului parțial al unor terenuri proprietate privată, aceasta nu respectă reglementările contabile în sensul că bunurile imobile nu au fost evaluate", a mai declarat prefectul județului Constanța, pe marginea celei de-a cincea hotărâri atacate în contencios administrativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4937 secunde