Orban, despre posibilitatea de a candida la Primăria Capitalei: "Este o minciună gogonată"

116
Orban, despre posibilitatea de a candida la Primăria Capitalei:
Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre o candidatură a sa la Primăria Capitalei.


"E o minciună gogonată. Nu are legătură cu discuția dintre noi. Eu am prezentat public discuțiile dintre noi și chiar mă deranjează că două site-uri de știri, deși toată lumea mă cunoaște că sunt un om deschis, care răspunde la telefon, care pun la dispoziția mass-media și a publicului, au născocit o asemenea minciună, o asemenea invenție fără măcar să îmi ceară punctul de vedere, să mă întrebe dacă este adevărat. Nu am discutat acest subiect. Pur și simplu este o scorneală", a declarat Orban, după ce a participat la liturghia solemnă de înscăunare ca arhiepiscop mitropolit de București a monseniorului Aurel Percă, desfășurată la Catedrala "Sf. Iosif" din Capitală.


El a precizat că nu se teme că nu ar mai fi desemnat premier de către șeful statului, relatează Agerpres.


"Cum să mă tem? Între președintele României și mine este o relație extrem de veche, un parteneriat solid, bazat pe servirea comună a binelui public și a intereselor României. Nu am nici cea mai mică emoție. Și în privința aceasta sunt tot speculații care se fac fără niciun fel de fundament", a afirmat premierul.


Orban a amintit că în privința candidatului PNL la funcția de premier există o decizie a conducerii liberalilor.


"Eu sunt prim-ministru și candidat de prim-ministru", a adăugat el.


Ludovic Orban a menționat că în privința desemnării candidatului PNL la Primăria Capitalei aceasta se va face în baza unei cercetări sociologice ample în București prin testarea potențialilor candidați ai partidului.


"Va fi desemnat acel candidat care are cea mai mare șansă să câștige alegerile", a subliniat el.


Cu privire la modalitatea de adoptare a legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, șeful Guvernului a spus că va fi luată o decizie.


"La Camera Deputaților, dacă toți partenerii care au participat la discuțiile pe care le-am avut se țin de cuvânt și își mobilizează deputații, avem șanse foarte mari să adoptăm alegerea primarilor în două tururi", a subliniat Ludovic Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8732 secunde