Orban cere lista cu proiecte care se pot finanța din cele 80 de miliarde de euro obținute de România

160
Orban cere lista cu proiecte care se pot finanța din cele 80 de miliarde de euro obținute de România - orban-1595438064.jpg
Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor să definească, până la 31 iulie, tipul de proiecte care pot fi finațate în cadrul exercițiului financiar multianual european 2021-2027. România va beneficia de 80 de miliarde de euro în urma summit-ului Consiliului European la care s-au negociat fondurile necesare relansării economice a UE în urma crizei provocată de pandemie și fondurile din viitorul exercițiu bugetar.


"Avem garanția în urma deciziei Consiliului European că România va beneficia de 80 de miliarde de euro, alocări din bugetul UE 2021-2027, de asemenea, alocări din Fondurilor de reziliență și recuperare din cadrul Next Generation EU. De asemenea, mai beneficiem de resurse din programul SURE, care finanțează măsuri active adresate angajaților (...). Pentru a putea accesa aceste resurse financiare, care reprezintă o șansă uriașă pentru România, va trebuie să ne mobilizăm la maxim. (...) Sub coordonarea domnului ministru Boloș, până la 31 iulie trebuie să ne definim cu precizie care sunt programele și categoriile de cheltuieli, de beneficiari, tipul de proiecte finanțabile în cadrul exercițiului financiar multianual. Pe 31 iulie să lansăm în dezbatere publică și să fim pregătiți să începem negocierile pentru Acordul de parteneriat cu UE, astfel încât să fim pregătiți, imediat cu începerea anului 2021, să facem toate formalitățile de pregătire a absorbției fondurilor", a declarat Ludovic Orban miercuri, la ședința de guvern. 


Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, la finalul întâlnirii cu echipa guvernamentală condusă de Ludovic Orban, că planul pentru cele 46,4 miliarde de euro destinate proiectelor europene pe următorii 7 ani este aproape finalizat. Președintele a spus că pentru cele 34 de miliarde de euro menite relansării economice pe 6 ani există un plan în lucru de câteva luni iar România trebuie "să se miște rapid" pentru a beneficia din 2020 de o parte din aceste fonduri.


Sursa: Digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3646 secunde