Orașul Cernavodă prinde din nou viață, după necazurile produse de inundații

207
Orașul Cernavodă prinde din nou viață, după necazurile produse de inundații - inundatiicernavoda1-1373202443.jpg

Articole de la același autor

Orașul Cernavodă a intrat într-un amplu program de reabilitare, după puternicele inundații care au avut loc la data de 30 iunie.

În ultimele zile, echipele Primăriei, ale SC Utilități Publice SRL, ale Gospodăriei Comunale SRL și ale RAJA au lucrat la flux continuu pentru a acoperi craterele produse de viituri în carosabile și în trotuare, au îndepărtat aluviunile de pe străzi și din gospodării, au scos apa din subsolurile blocurilor și au reabilitat rețele termice afectate.

Aceste lucrări se desfășoară și în prezent, echipele oferind sprijin și cetățenilor ale căror gospodării au fost lovite de inundații. Viitura puternică a distrus în calea sa 21 de străzi și trotuare, a inundat 19 gospodării, alte cinci au fost afectate, și a distrus în calea sa rețele întregi de canalizare și termice aflate în lucru.

Potrivit primarului orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, aproximativ 730.000 de lei este bilanțul prejudiciilor suferite de administrația locală, în urma distrugerilor produse de apele învolburate, în infrastructură. "Peste 690.000 de lei au fost pierduți în urma craterelor produse în carosabile, în lucrările pentru utilități afectate și la aproximativ 30.000 de lei au fost estimate pagubele produse la sistemul de rigole. Din fericire, acest episod va trece ușor în domeniul trecutului, iar primăria își canalizează în prezent toate resursele pentru a reabilita zonele afectate, pentru a duce la bun final proiectele aflate în lucru și, de asemenea, va aplica noi strategii de implementare a unor măsuri de prevenire a pericolelor de acest gen", a declarat edilul Gheorghe Hânsă.

Totodată, comercianții din centrul orașului își vor amplasa gratis terasele și tonetele pe aleea pietonală.

De asemenea, având în vedere că fondurile sunt insuficiente pentru a-i despăgubi pe agenții economici afectați de inundații, edilul Gheorghe Hânsă a solicitat scutirea acestora de taxe de amplasarea teraselor pe aleea pietonală, pentru toată perioada verii.

Primarul a considerat această metodă mult mai eficientă pentru comercianți, pentru a-și recupera o bună parte din pagubele suferite după inundații. Astfel, agenții economici vor amplasa, fără taxe, terasele și tonetele, pe parcursul întregii veri.

În altă ordine de idei, în timpul inundațiilor, natura nu s-a dezlănțuit doar la Cernavodă, ci și la Rasova. Pe lângă alte pagube, aici s-au produs cratere de peste patru metri, ceea ce i-a speriat pe locuitori dar și pe primarul Mihalache Neamțu. Impresionat de situația gravă din această localitate, edilul Gheorghe Hânsă a vizitat, în urmă cu câteva zile, alături de prefectul Eugen Bola, Rasova. În cadrul vizitei, primarul orașului Cernavodă și-a exprimat în fața primarului comunei Rasova, disponibilitatea de a-l sprijini în demararea lucrărilor de reabilitare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3899 secunde