Opt familii din Cumpăna și-au văzut visul cu ochii. Au primit cheile noilor locuințe

269

Articole de la același autor

Un nou capitol din fila de poveste scrisă de Habitat for Humanity România în comuna Cumpăna, s-a scris ieri. Opt familii care și-au văzut împlinit visul de a avea propria lor casă au primit cheile din partea directorului național Habitat for Humanity România, Roberto Pătrășcoiu. Cele opt case ridicate în cadrul programului Big Build 2018 au fost construite în doar cinci zile cu ajutorul celor 350 de voluntari veniți din toate colțurile țării cât și din străinătate. Alături de cele opt familii fericite s-au aflat și celelalte opt familii beneficiare a programului tradițional Habitat for Humanity. De asemenea, și acestea au primit, 
într-un gest simbolic, cheile caselor ai căror proprietari sunt acum.


Alături de echipa Habitat for Humanity România s-a aflat și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, care le-a dăruit noilor locuitori ai caselor câte o icoană. Asta după ce preoții celor două parohii din comună au săvârșit la toate casele din cadrul proiectului, o slujbă de sfeștanie. 


Locuințele din Cumpăna, amplasate lângă Campusul Școlar din localitate, sunt construite în sistem duplex și sunt prevăzute cu trei camere - sufragerie, două dormitoare, baie, bucătărie și un spațiu exterior. 


Trebuie menționat faptul că terenul pe care s-au construit locuințele a fost pus la dispoziție de Primăria Cumpăna, în vreme ce costurile de construcție au fost acoperite din donațiile în bani, fondurile strânse de voluntari, dar și cu ajutorul materialelor de construcții oferite de sponsorii proiectului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5772 secunde