O nouă rundă de negocieri pentru formarea Guvernului Orban

185
O nouă rundă de negocieri pentru formarea Guvernului Orban - zwi4ota3mji2nzdjotizztfkndk2otdh-1571641691.jpg
Săptămâna începe cu o nouă rundă de negocieri pentru formarea Guvernului Orban. Lista cu miniștri și programul de guvernare urmează să fie depuse la Parlament, cel mai probabil, joi. Este ultima zi din cele zece prevăzute de Constituție.


Calculele PNL nu coincid cu cele ale PSD. Dacă Orban depune lista abia joi, social-democrații vor să convoace o ședință a conducerii Parlamentului abia lunea viitoare, potrivit unor surse. Și tot acea săptămână să fie dedicată audierilor de miniștri.

PSD rămâne ferm pe poziție. Nu va gira prin vot noul Executiv, iar Dăncilă crede că toți aleșii PSD vor respecta această decizie.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, va avea, luni și marți, noi discuții cu societatea civilă înainte de a propune noul Guvern. Miercuri sunt programate din nou discuții cu partidele parlamentare, împreună cu care dorește să pregătească strategia la votul de învestitură.

Ludovic Orban se află deja la a doua rundă de negocieri pentru susținerea Guvernului. În afară de grupul minorităților naționale, premierul desemnat nu are garanția niciunui alt partid că îi va fi votat Executivul. 


Orban rămâne însă optimist. Duminică, acesta s-a arătat convins că Guvernul va trece de votul Parlamentului, cu sprijinul partidelor care au susținut moțiunea de cenzură.

"În condițiile în care partenerii care au fost alături de noi la moțiunea de cenzură vor merge până la capăt - nu se vor opri la jumătatea drumului, că încă Dăncilă și resturile Guvernului sunt la butoane și fac prostii în fiecare zi - strategia va funcționa, sunt încrezător că avem șanse foarte mari să obținem învestitura din prima", a spus Orban. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3215 secunde