Numele lui Claudiu Tusac, pe toate blocurile

889
Dornic să își aducă un omagiu încă de la începutul mandatului, primarul Mangaliei, pesedistul Claudiu Tusac, a inițiat un proiect de construire a unor locuințe ieftine pentru tineri, care îi poartă numele. Modelul Mihai Claudiu Tusac urmează "rețeta Mazăre" de cultivare a propriei imagini și se dorește a fi un instrument care să îi asigure edilului un loc în memoria colectivă. Pe scurt, un soi de autoamăgire narcisistă.
În ședința de Consiliu Local de la finalul săptămânii trecute, a fost adoptat proiectul privind construirea de locuințe "model Mihai Claudiu Tusac". Această inițiativă, deși votată, a pornit cu stângul încă din comisiile de specialitate. Viceprimarul Viorel Oleniuc (PNL) și consilierul Paul Foleanu (PD-L) au identificat o serie de nereguli legate de visul lui Tusac, mai ales că, potrivit lor, proiectul nu a fost prezentat în comisia de specialitate. Și consilierul PD-L, Laura Condur, a remarcat tendința edilului de "a personaliza niște lucruri știind prea bine că meritul nu este unul personal". Mai mult, pedelistul Paul Foleanu a propus schim-barea denumirii proiectului în "model Mangalia". Opoziția a fost însă în zadar, membrii PSD susținând construcția exagerată a personajului Claudiu Tusac. Proiectul a trecut în cele din urmă cu 14 voturi "pentru" și trei abți-neri din partea grupului PD-L.
Interesantă este și modalitatea de formare a Comisiei de analiză a solicitărilor tinerilor în vederea obținerii acestor locuințe. "Ținând cont că este un proiect inițiat de grupul social-democrat prin domnul primar, propun ca din comisie să facă parte toți cei cinci consilieri PSD", a stabilit consilierul Gheorghe Mazâlu, cel care a condus ședința de sâmbătă. Prin această măsură, alături de programul de acordare a pachetelor pentru pensionari de șase ori pe an, primarul își hrănește, din nou, ego-ul înfometat, susținând constant cultul propriei personalități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0698 secunde