Prefectul Claudiu Palaz:

"Nu voi clipi când va trebui să aplic legea în cazul construcțiilor ilegale"

3181
2
Demolarea celor două etaje ale Hotelului Histria din stațiunea Mamaia și a unor anexe construite ilegal pe domeniul public de lângă hotelul respectiv a deschis Cutia Pandorei în cazul construcțiilor ilegale ridicate în Constanța. Una dintre clădirile pe care prefectul județului Constanța, Claudiu Iorga Palaz, o are în vedere este și cea ridicată lângă Geamia Hunchiar. Așa se face că, în urma cererii introduse de prefectul județului Constanța, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța a radiat autorizația de construire 2027/28.08.2008 în baza sentinței civile 1400/05.11.2010 pronunțate de Tribunalul Constanța prin care s-a dispus anularea autorizațiilor de construire 1886/08.08.2008 și 2027/28.08.2008 pentru construcția ce aparține societății comerciale "Cincin", de lângă Geamia Hunchiar. "Această construcție este ridicată ilegal, ca dovadă și actul încheiat de OCPI. Ceea ce mi-a atras atenția în extrasul de carte funciară este că, în luna noiembrie, s-a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare între societatea Cincin, în calitate de promitent-vânzător, și un cumpărător, cu termen de vânzare la 7 decembrie 2012. Este fie un subterfugiu prin care proprietarul speră să scape de o viitoare demolare, fie acesta profită de buna credință a cumpărătorului, care probabil nu este informat în legătură cu situația reală a imobilului. Și într-un caz, și în celălalt, intenția de a se debarasa de construcție este o recunoaștere indirectă a faptului că aceasta a fost ridicată cu încălcarea normelor legale", a precizat prefectul Claudiu Iorga Palaz. El a mai adăugat că, în ceea ce-l privește, îi asigură pe constănțeni că, în limita prerogativelor pe care le are, va continua să coordoneze acțiunile care conduc la intrarea în legalitate a imobilelor, așa cum a procedat și în cazul Hotelului Histria din stațiunea Mamaia, unde s-a început deja demolarea construcțiilor ilegale prin care George Vergiliu Bosînceanu a extins vechea clădire.

Comentează știrea

DAMIAN
29 decembrie 2011
UN INCEPUT PROMITATOR SPRE LAUDA PREFECTULUI PALAZ

Felicitari prefectului Claudiu Palaz pentru initiativa de a restabili LEGEA IN DOMENIUL AUTORIZARII CONSTRUCTIILOR, incalcata de PRIMARUL MAZARE prin repetate abuzuri, care au cauzat grave prejudicii proprietatilor invecinate. ASA STAU LUCRURILE SI IN CAZUL DISCOTECII CIREASA din STR. SIRETULUI NR. 76, care de 5 ani, functioneazaa FARA SA DETINA AUTORIZATIE si care A FOST EXTINSA PE VERTICALA PRIN CONSTRUIREA A INCA DOUA NIVELE FARA AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE. SPERAM ca D-l Prefect PALAZ va fi consecvent si va rezolva cat mai multe din situatiile privind constructiile ridicate fara respectarea legislatiei in vigoare, prin ARANJAMENTE abuzive, dispuse de CAMARILA DIN PRIMARIE, PATRONATA DE PRIMARUL MAZARE si prin care sunt afectate proprietatile adiacente.

SHHG
29 decembrie 2011
PT DAMIAN

NU NTELEG UN LUCRU: CE "ARANJAMENTE" A FACUT PRIMARIA DE NU I-A DAT BIETULUI OM AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE? DIN CATE IMI AMINTESC PRIMARIA EMITE AUTORIZATIILE NU PREFECTUL PALAZ!!! PALAZ POATE DARMA CE S-A CONSTRUIT FARA AUTORIZATIE, NU ESTE DE VINA PRIMARIA CA NU A "FABRICAT" O AUTORIZATIE SA FIE BOSANCEANU ACOPERIT!! DIN PUNCTUL MEU DE VADERE, BRAVO SI LA PREFECTURA SI LA PRIMARIE: PRIMARIA CA NU A EMIS AUTORIZATIA DUPA CE S-A FACUT CONSTRUCTIA, PREFECTURA CA O DARAMA!!! CEI CARE CONSTRUIESC FARA AUTORIZATIE STIU LA CE RISCURI SE EXPUN...DAR SPERA CA LE VOR REZOLVA - UITE CA NU LE-A MERS!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Constanța este orașul meu de suflet!"
Pagina a fost generata in 0.31 secunde