Nu se vor mai putea depune noi cereri de revendicare a imobilelor naționalizate

131
Nu se vor mai putea depune noi cereri de revendicare a imobilelor naționalizate - ponta10-1363184566.jpg
Statul nu va mai accepta depunerea de noi cereri pentru retrocedarea imobilelor naționalizate în perioada regimului comunist, deoarece persoanele în drept au avut timp 23 ani să înainteze astfel de revendicări, consideră premierul Victor Ponta, citat de Agepres.


"Important este că nu se vor mai putea depune noi cereri. Nu mai există posibilitatea să mai vină cineva, peste un an, doi ani, cinci ani, să mai revendice ceva. Au fost 23 de ani, ce era de revendicat s-a revendicat, deci stabilim până la urmă și un mod de siguranță al dreptului de proprietate", a spus Ponta în ședința de guvern.


Guvernul intenționează ca angajarea răspunderii pentru proiectul de lege privind despăgubirea foștilor proprietari de imobile naționalizate să aibă loc la 26 martie. Premierul a anunțat că proiectul privind despăgubirile va fi conturat pe 3 principii, referitoare la faptul că restituirile în bani se vor face pe 7 ani, clădirile retrocedate își vor păstra 20 de ani destinația actuală, iar drepturile litigioase vor fi impozitate cu 85%. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0779 secunde