"Nu renunț la ideea referendumului în octombrie. Ar putea să dureze trei zile"

Luni, 01 Iulie 2013, 21:37
90
Vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, că nu renunță, ca urmare a deciziei Curții Constituționale privind constituționalitatea pragului electoral la referendum, la ideea consultării populare în octombrie, menționând că aceasta ar putea să dureze trei zile.

Dragnea a subliniat că revizuirea Constituției și regionalizarea sunt două proiecte majore pentru viitorul României, și de aceea nu este adeptul amânării acestor proceduri.

Întrebat dacă ia în calcul, așa cum a mai spus, organizarea unui referendum care să se întindă pe două zile, Dragnea a răspuns: "Poate să dureze și trei zile".

El a adăugat că în contextul în care pragul electoral rămâne la 50%, există o decizie a CC de anul trecut care ne spune că referendumul se poate organiza în mai multe zile.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituțională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis Curtea Constituțională. 

Pagina a fost generata in 0.1834 secunde