"Nu renunț la ideea referendumului în octombrie. Ar putea să dureze trei zile"

Luni, 01 Iulie 2013, 13:02
70
Vicepremierul și ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că nu renunță, ca urmare a deciziei CC privind constituționalitatea pragului electoral la referendum, la ideea consultării populare în octombrie, menționând că aceasta ar putea să dureze trei zile.

Dragnea a subliniat, la Antena 3, că revizuirea Constituției și regionalizarea sunt două proiecte majore pentru viitorul României, și de aceea nu este adeptul amânării acestor proceduri.

Întrebat dacă ia în calcul, așa cum a mai spus, organizarea unui referendum care să se întindă pe două zile, Dragnea a răspuns: "Poate să dureze și trei zile".

El a adăugat că în contextul în care pragul electoral rămâne la 50%, există o decizie a CC de anul trecut "care ne spune că referendumul se poate organizat în mai multe zile".

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituțională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constituției, după decizia de miercuri a CC, va fi luată în USL, el menționând că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv amânarea pentru anul viitor, chiar și odată cu alegerile prezidențiale.

Pagina a fost generata in 0.3407 secunde