Vergil Chițac, primele declarații de la PNL:

"Nu candidez la Primăria Constanța pentru glorie"

846
8

Articole de la același autor

Fostul rector al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", Vergil Chițac, a devenit membru PNL după ce, miercuri, a semnat adeziunea la partid. Totodată, el a fost anunțat de secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, că este candidatul PNL la Primăria Constanța. Mai mult, potrivit unei decizii a Biroului Politic Național al partidului, Chițac devine și președinte unic al Organizației Municipale a PNL Constanța. Practic, cele două funcții de copreședinți deținute de Robert Boroianu și Romeo Rezeanu nu vor mai exista, cei doi urmând să devină vicepreședinți. În aceste împrejurări, ieri, proaspătul liberal a făcut primele declarații de presă.

"Mărturisesc că mă simțeam foarte bine în învățământul superior de marină, acolo unde am lucrat aproape 30 de ani și mi-am construit o carieră cu rezultate apreciate de colegii și de studenții mei. Știu cât de grea este administrația în România. Sunt lucruri care trebuie schimbate și asta nu se poate face decât din interiorul politicii. A venit momentul în care înțeleg că pot să fac mai mult, că dacă îmi asum politic și public niște lucruri, pot in-fluența și crea procese, fenomene, dezbateri și decizii, care să ducă la acțiuni concrete", a declarat Vergil Chițac.

Printre altele, el a precizat că știe faptul că cei din Constanța și-au pierdut încrederea în politicieni și tocmai de aceea a și analizat posibilitatea de a candida independent.

"Am luat în calcul o candidatură independentă. Analiza de oportunitate m-a dus la concluzia că demersul meu era dificil de finalizat în afara PNL, partid cu care mă identific", a explicat fostul rector.

Ulterior, el a spus că își dorește candidatura, deoa-rece vrea ca municipiul Constanța să arate altfel și să-și recâștige locul de frunte printre orașele țării.

"Nu o fac pentru glorie sau nevoia de recunoaștere, care sunt umane de altfel. Pe acestea le-am avut în activitatea profesională, atât cât au fost. Candidez pentru o Constanță prosperă, nu pentru câștiguri materiale. Am nevoi materiale modeste și s-ar putea să vă surprind, dar nu-mi plac banii în mod deosebit. Fără nicio ipocrizie, banii îți mai relaxează viața, dar nu mi-am dorit niciodată să fiu cel mai bogat om din cimitir, cum spunea cineva. Stilul meu de viață este unul modest. Mă consider un econom, nu un cheltuitor. Candidez pentru o Constanță a constănțenilor și nu sunt omul niciunui grup de interese. Constănțenii sunt grupul meu de interese", a mai spus Vergil Chițac.

v v v

Reamintim că fostul rector al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", contraamiralul de flotilă Vergil Chițac, a ieșit anticipat la pensie, la data de 1 februarie 2016, tocmai pentru a putea să se înregimenteze politic.

În altă ordine de idei, în PNL Con-stanța există confuzie, deoarece, în timp ce unii îl admiră și-l apreciază pe Vergil Chițac că a renunțat la haina militară tocmai pentru a li se alătura, alții sunt nemulțumiți că cei abilitați nu au desemnat un candidat la Primăria Constanța din interiorul partidului.

Comentează știrea

Chitzacamiralul
5 februarie 2016
Destul de tarziu

Putin sictir,nu vrei sa iei mai Tzihcac !..eu te as fi dat afara din armata inca de anul trecut pentru prestatia matali in uniforma militara vizavi de afinitatile politice pe care le ai. "studentii mei" ,nu e departe de "guvernul mieu" !!..nu i asa ?

constantean
5 februarie 2016
vergil

Virgile deja minti cand spui ca nu vrei malai ..in adunatura (partid) din care faci parte malaiul este pe primul loc...ca nau murit colectivii degeaba ci ca sa va aveti guvernul vostru bashit din care acum faci si tu parte.(mai trebuie instaurat predoiu prim ministru si tacamul va fi complect..grande)

Hannibal
5 februarie 2016
FILOZOFIE CAZONA

F Dl presedinte Chitac , pe care-l felicitam pentru numirea sa in fruntea liberalistilor libertini , se afla in perioada declaratiilor de bune intentii cu care sunt pavate drumurile care duc spre iadul politicianist .Constatam ca dl Chitac nu stapaneste (inca ) limbajul specific liderilor politici. Dar se va perfectiona in campanile electorale din acest an. Poate apela la experienta dlui Hasotti specialist in gargara liberala cu care si-a mascat intotdeauna sentimentele filo-pesediste. In acest sens recomandam dlui Chitac sa studieze capodopera dlui Hasotti intitulata " Liberal in opozitie " si va invata ce inseamna zicala una e sa vorbesti si alta e sa faci . Retinem cateva perle din declaratia dlui Chitac: Este mai bine sa fii bogat in viata decat foarte bogat in cimitir. Noi adaugam ca cimitirele sunt pline nu doar de oameni foarte bogati ci si de patrioti dezinteresati care si-au parasit meseria pentru a face cariera politica la batranete. Retinem si afirmatia ca nu este omul niciunui grup de interese , cu exceptia grupului format din constanteni . Afirmatia e potrivita ca primar , dar ca presedinte PNL nu credem ca se refera si la pesedisti . Sa speram ca faptele vor fi mai elocvente decat vorbele.

cupan
5 februarie 2016
IL CUNOSC

Este un tip onest

un alegator
5 februarie 2016
asta e altceva

Ce are una cu alta că doar nu îl însurăm. Vorbim despre noul primar pentru Constanța. Păi pe ăsta nu îl cunoaște lumea!

Răspuns la: IL CUNOSC
Adăugat de : cupan, 5 februarie 2016
Este un tip onest
cetatean cu mari asteptari
5 februarie 2016
nu mai plange cu lacrimi de crocodil!

Constantene, constantene, mata plangi dupa Mazare si ai lui! Poti sa plangi linistit inca vreo 4 ani, ca ei au cam multa treaba cu DNA-ul acum, si in curand n-o sa-i mai vezi deloc.

Răspuns la: vergil
Adăugat de : constantean, 5 februarie 2016
Virgile deja minti cand spui ca nu vrei malai ..in adunatura (partid) din care faci parte malaiul este pe primul loc...ca nau murit colectivii...
a-mirabilis
5 februarie 2016
homo dublex

Hannibal,multi zic ca Chitac,nu este cunoscut .Dar cunoscatorii stiu ca de mult arunca priviri cotoiesti la masa politicienilor.A stat la locul lui de lucru,lacas de liniste si de reculegere.Protejat de politicieni,a fost un fel de Veniamin al invatamantului preferat de Basescu ,drept pentru care se lauda ca ,,l-a facut''amiral .Cunoscator ca nimeni altul ,ex-Presedintele ,desavarsit in darul inascut de a judeca politic ageamii ,fara sa se insele i-a prevazut ,apropiata ,trista prabusire sfatuindu-l sa nu plece din armata ,sa mai astepte sa nu ajunga floare-de-maidan politic .Hanibal,stiu ca ai mai facut-o.Daca te solicita ajuta-l ,fa-i cadou un elefant pentru campanie.

Răspuns la: FILOZOFIE CAZONA
Adăugat de : Hannibal, 5 februarie 2016
F Dl presedinte Chitac , pe care-l felicitam pentru numirea sa in fruntea liberalistilor libertini , se afla in perioada declaratiilor de bune...
Catalin
5 februarie 2016
Vae victis !

Imi aduc aminte de un anume Chitac , care a colaborat temeinic , cu minerii si cu fetele de la Apaca , in iunie '90 ... Chitac astalalt , de la Constanta , de o fi , de n-o fi , ruda cu primul , trebuie sa reflecteze serios la ce spunea un filosof latin , si anume , ca e vai de cei invinsi ! Primul Chitac , a avut numai greturi , dupa ce a pierdut puterea ... Si mai spuneau vechii intelepti ca ,,nu este bine sa te bagi in cocina , ca te mananca porcii...''

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.599 secunde