Noul ambasador al SUA, întrevedere cu muftiul Cultului Musulman din România

718
Noul ambasador al SUA, întrevedere cu muftiul Cultului Musulman din România - ambasadorulamericiilamuftiat-1578441754.jpg

Articole de la același autor

Adrian Zuckerman, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, a fost prezent, ieri, la Constanța, prilej cu care a avut o întrevedere cu șeful Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Muurat, și cu reprezentanții Uniunii Democrate Turce din România - președintele Fedbi Osman, deputatul Iusein Ibram, secretarul general Ervin Ibraim și Șenol Ali, și ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România - președintele Gelil Eserghep și secretarul general Dincer Geafer. 
"Aceasta a fost prima vizită întreprinsă de noul diplomat american în Dobrogea, cu scopul de a cunoaște comunitatea musulmană și liderii ei.
În cadrul întrevederii, ambasadorul american a apreciat statutul pe care îl au cele două comunități istorice turcă și tătară din România și a dat asigurări că relațiile consacrate și consolidate în ultimii 20 de ani cu poporul american, prin Ambasada SUA de la București vor continua. De asemenea, diplomatul american care are rădăcini în România a reiterat în cadrul discuțiilor respectul profund față de comunitatea musulmană din România, la rândul ei cu rădăcini istorice pe aceste meleaguri, manifestându-și interesul dezvoltării și derulării unor proiecte comune în viitor", au transmis reprezentanții Cultului Musulman din România. 
În vizita sa la Constanța, ambasadorul Adrian Zuckerman a fost însoțit de adjunctul șefului misiunii diplomatice, Abigail Rupp, o bună prietenă a comunității musulmane din Dobrogea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5997 secunde