Nomenclatorul stradal al Constanței, în dezbaterea Consiliului Local Municipal

3254
Aleșii locali constănțeni vor supune votului, în ședința ordinară a lunii octombrie, eveniment programat astăzi, la ora 12.00, un proiect de hotărâre referitor la aprobarea nomenclatorului stradal al municipiului Constanța. Proiectul a fost inițiat dat fiind faptul că statul român și-a asumat, prin Legea 14/2009 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, sarcina de a realiza cadastrul general, "în scopul înscrierii din oficiu în cartea funciară a proprietăților imobiliare".
Potrivit proiectului de hotărâre, "data începerii efective a lucrărilor de teren este stabilită în cursul lunii septembrie 2010", autoritățile publice având obligația de a susține crearea și reactualizarea cadastrului "prin punerea la dispoziție cu titlu gratuit a datelor și a informațiilor deținute" și, totodată, de a acorda sprijin informațional, tehnic și de altă natură, "în limitele competențelor", la crearea sistemului de cadastru și carte funciară.
Instituția care realizează, administrează și actualizează registrul electronic național al nomenclaturilor stradale este Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, iar acest registru electronic este documentul de evidență ce cuprinde nomenclaturile stradale de la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor.
Nomenclatura stradală trebuie aprobată prin hotărâre a consiliului local și reprezintă "evidența primară unitară care servește la atribuirea denumirii străzii și a numărului administrativ".
În ceea ce privește municipiul Constanța, potrivit proiectului de hotărâre, în nomenclator sunt înscrise 910 străzi, ele fiind împărțite pe următoarele categorii: bulevarde, străzi, alei, intrări și prelungiri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Septembrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Bilanțul lui Mazăre dă cu minus
Pagina a fost generata in 0.2181 secunde