Noi suplimente salariale pentru funcționarii publici ai Primăriei Mangalia

798
Consiliul Local Mangalia s-a întrunit, ieri, într-o ședință ordinară având înscrise pe ordinea de zi 14 proiecte de hotărâre.
Printre cele mai importante este cel înscris la punctul 7 pe ordinea de zi, ce vizează unele măsuri în domeniul salarizării personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Potrivit inițiativei edilului Mihai Claudiu Tusac, funcționarii publici de execuție și de conducere din aparatul de specialitate vor primi suplimente salariale impozabile, egale cu diferența dintre salariul de bază prevăzut pentru funcțiile publice de stat și salariul de bază prevăzut pentru funcțiile publice locale în care sunt numiți. În același proiect se menționează că suplimentele salariale se acordă începând cu data de 01.01.2010, "având în vedere că veniturile proprii ale bugetului local, exclusiv cotele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale în anul 2009 au fost mai mari decât cheltuielile de personal alocate pentru autoritățile executive, deliberative și aparatul de specialitate al primarului".
Aleșii locali au mai aprobat și noile tarife din Portul Turistic Mangalia, care vor fi diminuate "cu 5 până la 20% în funcție de yacht, sub prețurile Porturilor din Eforie și Constanța", potrivit unui comunicat de presă transmis de către Primăria Mangalia.
La solicitarea primarului, absent de la ședința de ieri, au fost retrase de pe ordinea de zi patru proiecte de hotărâre. Astfel, aleșii nu au mai putut constata încetarea mandatului de drept a lui Vasile Iorga și nici liberalul Lucian Vișa nu a mai putut fi validat în locul său. De asemenea, a fost retras și proiectul privind aprobarea încheierii contractului de asociere între ADPP și SC Nae Interstar SRL pentru suprafața de 2676,32 metri pătrați (garaje Neptun).

Liberalii cer explicații Primăriei
Liderul liberalilor din Mangalia, Sorin Andrei, a mai precizat că, la finalul ședinței, a cerut Executivului local să prezinte un punct de vedere cu privire la adresa transmisă recent de către Romintherm Services privind suma de 3.481.654,58 de lei pe care Primăria Mangalia trebuie să o restituie acestei societăți. Potrivit consilierului, Curtea de Apel Constanța a decis pe 27.01.2010 că administrația locală trebuie să restituie către Romintherm Services acești bani, reprezentând contravaloarea subvenției la energia termică din 2007 și cheltuielile de judecată.
În plus, Sorin Andrei a informat atât reprezentații Executivului local, cât și colegii din Consiliul Local asupra unei propuneri a Romintherm Services de reabilitare a rețelelor termice printr-un proiect ce prevede o contribuție locală de 40% și o contribuție guvernamentală de 60%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8863 secunde