NOI REGULI ȘI AMENZI. Primăria Constanța și Poliția pun lesa la gâtul STĂPÂNILOR DE CÂINI!

Miercuri, 31 Iulie 2013, 18:56
7648
Consilierii locali au votat, ieri, proiectul de hotărâre privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, singurii care s-au abținut de la vot fiind cei doi consilieri de la PDL. Democrat-liberalii constănțeni și-au motivat decizia de abținere spunând că nu au avut suficient timp la dispoziție pentru a analiza acest proiect de hotărâre. 


Astfel, printre altele, proiectul respectiv vizează sancționarea drastică a celor care dețin animale dar nu respectă anumite reguli de conviețuire. În document se fac reglementări stricte în ceea ce privește deținerea animalelor de companie pe raza municipiului Constanța. Drept urmare, creșterea sau deținerea animalelor de companie sau a câinilor fără carnet de sănătate care să evidențieze vaccinările și deparazitările la zi, constituie contravenție.
 
Deoarece există mulți iubitori de animale care nu țin cont unde construiesc sau amplasează adăpostul câinelui, reprezentanții administrației publice locale au în vedere o astfel de soluție. Așadar, nerespectarea distanței de minimum 10 metri a amplasamentului adăpostului câinelui atât față de apartamentele din curțile de folosință comună cât și față de imobilele învecinate va constitui contravenție. 


Una din cele mai reclamate situații de fapt este cea în care oamenii ies în parc să-și plimbe copiii, însă, din cauza câinilor lăsați dezlegați de stăpâni, nu au certitudinea că micuții se află în siguranță. Așadar, plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri sau alte locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni îi va face pe aceștia să scoată bani grei din buzunar pentru amendă, mai exact, între 500 și 1.000 de lei. 


Câinii nu vor avea interzis să se plimbe dezlegați numai prin parc, ci ei vor trebui să aibă lesă atât ziua cât și noaptea atunci când se află în curțile de folosință comună. Mai mult, stăpânii câinilor vor trebui să scoată bani din buzunar dacă nu ridică de îndată, din orice locuri, excrementele lăsate de animalele de companie. Pentru aceasta, deținătorul animalului de companie are obligația de a avea asupra sa materiale care să-i permită realizarea acestei operații. Cine încalcă regula ar putea plăti până la 1.000 de lei amenda. 


Reguli pentru cei care au animale și locuiesc la bloc


Proiectul de hotărâre votat ieri mai reglementează că, deținerea unui animal de companie în apartamente fără a deține acordul scris și ștampilat al Asociației de proprietari, aprobat cu majoritatea voturilor locatarilor constituie contravenție. Totodată, amendă vor primi și cei care dețin două sau mai multe animale de companie (câini, pisici) într-un apartament fără asigurarea condițiilor, îngrijirilor și atenției necesare, ținând cont de nevoile ecologice, în funcție de specie și rasă și fără a deține acordul expres al locatarilor din apartamentele limitrofe apartamentul superior, inferior și a celor învecinate de pe același etaj apartamentului de deținere al animalului de companie, acord avizat de asociația de proprietari.


Mai pe la toate blocurile din Constanța există oameni care iubesc animalele și care, deseori, le hrănesc fără să țină cont de mizeria lăsată în urmă. Așadar, o astfel de faptă, mai exact, hrănirea în cadrul asociațiilor de proprietari a câinilor, pisicilor sau a altor animale în spațiile comune, în jurul imobilelor sau în adăposturi amplasate pe domeniul public va fi contravenție iar cel reclamat va trebui să pregătească și banii pentru plata unei astfel de greșeli. 


Toate aceste contravenții vor fi constatate și aplicate prin proces verbal încheiat de împuterniciții primarului, polițiștii locali din cadrul Direcției Poliției Locale Constanța, ofițerii și agenții Poliției Române cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice și personalul cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice din Jandarmeria Română.


Pagina a fost generata in 0.2977 secunde