Nicoleta Ploscaru: „Voi fi noul primar al Constanţei!”

5497
Nicoleta Ploscaru: „Voi fi noul primar al Constanţei!” - nicoleta2-1600363054.jpg
Nicoleta Ploscaru este surpriza acestei campanii electorale. Deşi candidează ca independentă pentru funcţia de primar al Constanţei şi pentru consilier în Consiliul Local, a răzbit printre candidaţii partidelor parlamentare, cu care se luptă de la egal. Ea s-a remarcat prin proiectele creative şi prin punctele de vedere originale, diferite de ale celorlalţi candidaţi.



- Am văzut că aţi luat atitudine faţă de concedierea unui lider sindical din Port. Ce legătură are Portul Constanţa cu activitatea de primar?

- Am fost revoltată de încălcarea legii în cazul lui Pavel Nicolae, ştiu că este interzisă desfacerea contractului de muncă al unui lider sindical. Eu din principiu ţin cu salariaţii, cu românii. Angajatorul sindicalistului este o subsidiară a firmei arabe Dubai Ports World.

Problema este mai amplă. Sunt indignată că, după ce trădătorii au dat flota şi România a decăzut din statutul de naţiune maritimă, acum dau şi Portul Constanţa, pe bucăţi. Am fost singura din Constanţa care a protestat că fostul premier Dăncilă s-a dus pe şest în Golf şi a prelungit pe încă 30 de ani concesiunea firmei Dubai Ports World pentru terminalul de containere Constanţa Sud, cu o lungime de 1 km. A fost o trădare. Din 2003, de când arabii au primit concesiunea, şi până în 2018, când a expirat, statul român putea încuraja sau pregăti un operator portuar român care să preia afacerea.

Fără firme româneşti puternice, suntem condamnaţi la subdezvoltare. Eu susţin capitalul românesc, firmele româneşti.

- Bun, şi ce poate face Primăria?

- Poate face multe. La Portul Rotterdam, cu care ne tot comparăm, Primăria oraşului Rotterdam este acţionar. Primăria Constanţa a fost acţionar la Port cu 20%, dar a pierdut acţiunile prin manevre oculte la Curtea Constituţională, când a mai încercat să obţină încă 13% printr-o lege. Bugetul Primăriei a pierdut astfel milioane de lei cuveniţi din profitul Portului. Cel mai mare susţinător al deposedării Primăriei de acţiunile sale a fost Gabriel Comănescu, de la GSP. Cu mine primar implicat în port, niciodată nu s-ar fi înstrăinat terminalul de containere.

Timp de mai mulţi ani, nişte investitori americani au încercat să facă în Port un terminal de gaz natural lichefiat, adus din zona Caspică, şi o uzină care să gazifice gazul lichefiat. Afacerea este foarte bună şi Constanţa ar fi ajuns un hub energetic. Numai că a fost opoziţie de la cele mai înalte niveluri ale statului român, pentru că politicienii sunt în slujba OMV-Petrom, nu în slujba poporului român, iar OMV se simţea concurat de terminal. Terminalul s-a făcut apoi în Croaţia, pe bani europeni. Ca primar, voi determina Portul Constanţa să facem împreună această investiţie. UE dă bani din „Pactul Verde” pentru investiţii în domeniul gazelor, pe motiv că înlocuiesc cărbunele. Mă voi lovi aici de contracandidatul meu Vergil Chiţac şi de protectorul său Comănescu, ambii lobyişti OMV-Petrom.

- Mai are Constanţa vreo şansă de dezvoltare?

- Vreau să reindustrializez Constanţa şi vreau să aduc profit la bugetul Primăriei. E nevoie de bani mulţi pentru dezvoltare şi programe sociale, iar contracandidaţii mei nu pricep că doar din impozite şi taxe locale nu vom dezvolta niciodată Constanţa. Contracandidaţii mei care tot spun de turism nu au viziune. Noi nu suntem Vama Veche. La Barcelona, cu milioane de vizitatori anual, doar 12% din PIB este reprezentat de turism.

În domeniul industriei energetice, vreau să fac o termocentrală în cogenerare de 100MWH pentru a produce concomitent energie electrică şi termică, pentru a scădea preţul facturilor plătit de constănţeni şi pentru a crea locuri de muncă bine plătite. Costă cam 60 milioane euro, banii se pot obţine din emiterea de obligaţiuni municipale şi investiţia se amortizează în circa 7 ani.

- Aşadar, e un joc cu miză mare!

- Alegerile au o miză mult mai mare decât se vede şi lupta cu mafia politică e grea, dar voi învinge. Pentru că orice naş îşi are naşa!

- Ce şanse credeţi că aveţi la alegeri?

- Voi fi noul primar al Constanţei!

(Comandat de Nicoleta Ploscaru, publicat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 24200297)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5656 secunde