Nicoleta Ploscaru: „Naţionaliştii pot majora pensiile. Politicienii mint!”

287
Nicoleta Ploscaru: „Naţionaliştii pot majora pensiile. Politicienii mint!” - nicoleta2-1600969065.jpg
Mă bucur din suflet pentru votul privind majorarea pensiilor cu 40%. Mi se pare o crimă că cei 64.000 pensionari din Constanţa au în prezent pensia medie de 1302 lei. Mă revoltă însă circul electoral pe seama majorării pensiilor. Politicienii, mai ales din PSD şi PNL, sunt vinovaţi pentru pensiile mici prin dezastrul pe care l-au făcut de 30 de ani încoace şi continuă să-i mintă pe români. - Nicoleta Ploscaru, candidat independent la Primăria Constanţa.



Ce le-au făcut politicienii românilor şi de ce sunt pensiile mici


- Pensiile sunt achitate din Fondul de Pensii. Acesta este alimentat cu contribuţia de 25% din fiecare salariu.

- În România, au rămas prea puţini salariaţi şi majoritatea au salarii mici. Contribuţia lor la Fondul de Pensii este prea mică pentru a asigura plata pensiilor.

- Sunt puţini salariaţi pentru că guvernele trădătoare au desfiinţat 4 milioane locuri de muncă din industrie după 1990 şi au forţat 4 milioane de români să plece în străinătate în căutarea unui loc de muncă. Au rămas doar 5,6 milioane salariaţi în România care plătesc la Fondul de pensii şi sunt 4 milioane români care plătesc la fondurile de pensii din Spania, Italia etc.

- Românii rămaşi în ţară au salarii mici şi contribuţia de 25% din salariul lor pentru Fondul de Pensii este insuficientă pentru a asigura plata pensiilor. Guvernele au o politică a salariilor mici, ca să furnizeze forţă de muncă ieftină multinaţionalelor. Lucrează pentru interese străine în dauna românilor. Mai mare trădare nu se poate!

- Fondul de Pensii ar putea fi alimentat şi de la bugetul statului. Dar numai 50% din economie este deţinută de capitalul românesc, restul de 50% fiind controlată de capitalul străin. Impozitele sunt colectate de la firmele româneşti, circa 80% din încasări. Multinaţionalele trimit profiturile neimpozitate în ţările de origine. Guvernul trage doar pe români, nu se atinge de jumătatea din economie, deţinută de multinaţionale.

- Fondul de pensii ar putea fi alimentat şi din redevenţele (taxele) pe care statul român le primeşte de la corporaţiile străine care ne exploatează bogăţiile naturale, petrolul, gazele, la fel ca Norvegia. Numai că, în România, aceste redevenţe pentru petrol şi gaze sunt cele mai mici din Europa, la nivel de state africane. Pentru că politicienii trădători sunt cu toţii în slujba austriecilor de la OMV-Petrom.

Dacă guvernele ar face ca mine, ar fi bani de pensii

Ca primar, eu voi crea locuri de muncă bine plătite, conform „Strategiei de dezvoltare a Constanţei”. De exemplu, doar prin construirea Spitalului Municipal „Sfântul Pantelimon” şi a Centralei termoelectrice în cogenerare, voi crea câte 500 locuri de muncă la fiecare din aceste obiective. Însă numărul locurilor de muncă create se va tripla prin efectul de multiplicare, pentru că Spitalul şi Centrala vor avea firme constănţene drept furnizori şi prestatori de servicii, pe lângă firmele angajate în construcţia spitalului şi centralei. Deci, 3.000 locuri de muncă dintr-un foc. Restul până la 10.000 locuri de muncă pe care mi-am propus să le creez într-un mandat de primar le voi realiza prin atragerea investiţiilor, înfiinţarea parcului industrial, dezvoltarea Universităţii „Ovidius”, dezvoltarea Portului Constanţa, dacă Primăria va redeveni acţionar la port şi prin alte proiecte pe care le găsiţi în Strategia mea.

De la fiecare salariat, Primăria încasează 10% impozit pe venit. Totodată, salariatul plăteşte şi 25% la Fondul de pensii. Politica mea de creare de locuri de muncă bine plătite va ajuta astfel românii, pensionarii din toată ţara.

Voi pune taxe suplimentare pentru supermarketuri şi sălile de jocuri de noroc. Aceasta va fi o sursă de finanţare pentru Programul Social „Mai mult respect”, propus de mine. Persoanele cu pensii mici vor primi tichete valorice de 1.000 euro anual, adică 400 lei lunar. Cu tichetele se vor putea cumpăra bunuri şi servicii de la firmele din Constanţa, cu excepţia supermarketurilor. Eu nu voi finanţa corporaţiile străine. Programul vizează atât protecţia socială, cât şi stimularea firmelor constănţene prin creşterea consumului. Aşa se procedează şi în Statele Unite. Dacă stimulez economia, firmele vor face angajări suplimentare. Banii vor circula.

Dacă toţi cei cu putere executivă, primari sau miniştri, ar avea intenţiile mele, problema pensiilor s-ar rezolva. Dar pentru aceasta este nevoie de o politică naţionalistă, care să pună pe primul loc naţiunea română şi interesele sale.

Vă chem pe toţi la vot. Avem o mare şansă să măturăm mafia politică şi să trecem la dezvoltarea Constanţei şi creşterea nivelului de trai al constănţenilor. Vă rog să nu o irosiţi.

Votaţi Nicoleta Ploscaru, candidat independent, poziţia 15 pe buletinul de vot pentru primar şi poziţia 18 pentru Consiliul Local.

(Comandat de Nicoleta Ploscaru, publicat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 24200297)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4642 secunde