Nicolae Matei vrea să transforme Năvodariul în stațiune balneoclimaterică

Joi, 22 August 2013, 17:05
970
În câțiva ani, orașul Năvodari ar putea căpăta statutul de stațiune balneoclimaterică, după ce primarul Nicolae Matei a declanșat procedurile necesare în acest sens. Astfel, în ședința de Consiliu Local din această seară, aleșii locali vor vota un proiect de hotărâre privind propunerea acordării Statutului de Stațiune Balneoclimaterică pentru Orașul Năvodari, proiect inițiat de primarul Nicolae Matei. Edilul ne-a explicat că această dorință a sa mai veche, de a face din Năvodari un oraș turistic de top, ar putea prinde contur abia acum, mai ales că pentru perioada 2014 - 2020 se anunță programe importante de dezvoltare a stațiunilor balneoclimaterice.

"Acest statut de stațiune balneoclimaterică va presupune o mai mare atenție acordată de către statul român și de către guvernanți. Năvodariul are un imens potențial turistic și, credem noi, putem îndeplini cu ușurință toate criteriile pentru a fi declarați stațiune balneoclimaterică. Avem pe raza orașului Năvodari multe societăți comerciale, hoteluri și centre turistice care oferă servicii balneo. Noi facem acum toate demersurile necesare pentru a obține acest statut", ne-a declarat primarul Nicolae Matei.

Primul pas în acest sens a fost făcut, ieri după-amiază, de către Consiliul Local Năvodari, când consilierii au votat o hotărâre prin care se consfințește dorința orașului de a căpăta acest statut de stațiune balneo. Urmează apoi discuții cu Ministerul Sănătății și elaborarea unor studii de specialitate. "Înainte de a demara acest proiect, am purtat discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, cu Asociația Română de Balneologie, am analizat documentația depusă de alte orașe și vreau să vă spun că există perspective ca Năvodariul să devină stațiune balneo. Mai trebuie un studiu de specialitate și cred că am avea toată documentația pregătită", a mai precizat primarul Nicolae Matei.  

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1539 secunde