Nicolae Matei face parc și șosea de 9 milioane de euro

1619
1
Nicolae Matei face parc și șosea de 9 milioane de euro - navodariconferintamateinicolae00-1320954135.jpg

Consiliul local Năvodari a votat, în ședința de ieri, trei proiecte ce vizează amenajarea unui parc de recreere în localitate prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 2,6 milioane de lei, adică peste jumătate de milion de euro, din care, 2 milioane reprezintă cheltuielile eligibile. Primăria va contribui atât la cheltuielile neeligibile, cât și la cele neeligibile și va asigura o cofinanțare în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Potrivit caietului de sarcini, pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului vor fi alocați 14.737 de lei, iar asistența tehnică și proiectarea vor costa aproximativ 164.000 de lei. Cei mai mulți bani vor merge către construcții, instalații și dotări speciale, respectiv suma de 1,8 mili-oane de lei. De asemenea, peste 40.000 de lei se vor aloca cheltuielilor privind organizarea de șantier și 70.000 de lei vor merge către audit și publicitate. Parcul se va întinde pe o suprafață de 48.575 de metri pătrați, va avea peste 18.000 de metri pătrați de spații verzi, alei pietonale pavate, spații de joacă cu nisip pentru copii, piste pentru bicicliști, o fântână arteziană și alte puncte de atracție. Executarea lucrărilor se va extinde pe o perioadă de 14 luni, iar în cursul ședinței de ieri primarul Nicolae Matei a solicitat vot în vederea pregătirii documen-tației necesare implementării, in-clusiv a cheltuielilor legate de acesta.

Modernizarea drumului dintre Ovidiu și Năvodari
Tot prin POR 2007-2013, administrația locală Năvodari a decis, ieri, aprobarea proiectului pentru îmbunătățirea accesului între E60 și platforma industrială Năvodari prin modernizarea căii rutiere existente între localitățile Năvodari, Ovidiu și Lumina. Potrivit proiectului de hotărâre, lucrările se vor executa pe o lungime de 10.898 metri, adică o suprafață totală de aproximativ 150.000 de metri pătrați. Calea rutieră va avea patru benzi, două pe fiecare sens, iar trotuarul va avea o lățime de 1,5 metri pe porțiunea din stânga dinspre Ovidiu spre Năvodari. Pe partea dreaptă a aceluiași sens de mers va fi construită o pistă pentru bicicliști tot de 1,5 metri. Valoarea totală a proiectului este de 36 milioane de lei, adică aproximativ 8 milioane de euro. Din această sumă, aproximativ 30 de milioane de lei vor merge către lucrările de construcție și montaj. Perioada estimată pentru execuție este de 24 de luni, în primul an se vor face investiții de aproxi-mativ 10 milioane de lei, iar în cel de-al doilea restul de 19 milioane.
Menționăm că în cadrul ședinței de CL de ieri au fost votate 36 de proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi și alte 11 în convocatorul suplimentar, toate având ca scop derula-rea de proiecte și programe de inte-res local. Printre acestea amintim darea în folosință gratuită a mai multor terenuri în vederea construirii de locuințe proprietate personală. La punctul 33 din convocator, primarul a solicitat consilierilor votul în vederea acordării de ajutoare pentru suportarea contravalorii facturii de energie termică pentru iarna acestui an. Este vorba despre proiectul promovat de primarul Nicolae Matei și care presupune acordarea de subvenții la energia termică pentru toți locuitorii orașului, acestea mergând până la acordarea unei luni gratuite pentru fiecare familie din oraș, în urma unei trageri la sorți. Consiliul Local Năvodari a mai aprobat și repartizarea mai multor locuințe sociale, precum și premierea sportivilor Ionuț Băluță, Claudiu Brănescu, Marcel Jipeanu, precum și a antrenorului Abladin Ferodin, cu toții reușind să obțină rezultate remarcabile prin participarea la Campionatele Naționale de Box.



Comentează știrea

Miruna
11 noiembrie 2011
bravo primarului navodarean...ca sa vada bubosii postaci ai psd ca nu am nimic cu psd ul ,ci mai ales cu scursurile subumane de genul lui mazare care isi bate joc de cta

punct...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8166 secunde